İki ayda 7 ilçede 732 çiftçiye eğitim verildi

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarıma yönelik desteklemeler kapsamında çiftçi eğitimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan uygulamalı budama eğitimleri üreticilerden yoğun ilgi görüyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından üretimde kaliteyi ve verimi arttırmak adına meyve ağaçlarına yönelik uygulamalı budama eğitimi veriliyor. Teknik ekipler tarafından ilçelerden gelen talep doğrultusunda yerinde ve yüz yüze verilen eğitimler üreticilerden yoğun ilgi görüyor. Çiftçiler eğitim sonunda meyve ağacı budama eğitimi sertifikası alıyor. 

7 İLÇE 14 MAHALLEDE EĞİTİM

Uygulamalı budama eğitimi kapsamında bugüne kadar Korkuteli, Akseki, Alanya, Elmalı, Kumluca, Kemer ve Demre’de 14 farklı mahallede eğitim düzenlendi. İki ayda 7 ilçede 732 çiftçiye eğitim verildi. Son olarak Elmalı'nın Ahatlı ve Çalpınar Mahallelerinde elma ağaçlarında budamanın nasıl yapılacağı konusunda eğitim verildi. Eğitimde budamanın amacı, uygulamanın zamanı, etkileri ve teknik uygulamalar hakkında üreticilere bilgiler aktarıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi teknik ekipleri tarafından verilen eğitimin ardından Ahatlı Mahallesi’nde 30 çiftçi uygulamalı meyve ağacı budama eğitimi sertifikası aldı.

YERİNDE EĞİTİME TEŞEKKÜR

Mahalle Muhtarı Selahattin Levent, Ahatlı’nın çiftçilikle geçimini sağlayan ve elma yetiştiriciliğinde bölgenin öncü mahallelerinden biri olduğunu belirtti. Çiftçilerin eğitim taleplerini Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı Hizmet Birimine bildirdiklerini ve bu kapsamda yerinde ve uygulamalı eğitim gerçekleştirildiğini söyleyen Muhtar Levent,

“Büyükşehir Belediyemiz sayesinde kendi mahallemizde, kendi bahçelerimizde eğitim alma şansı bulduk. Eğitimle daha da bilinçlendik, sertifika sahibi olduk. Bize bu hizmeti sağladığı için başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'e ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerine mahallem adına teşekkür ederim” dedi.

HALK EĞİTİM SERTİFİKALI KURS

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan gelen yoğun talep doğrultusunda Gündoğmuş İlçesi’nde Meyve Ağaçlarında Budama kursu düzenliyor. ATASEM bünyesinde gerçekleştirilen Halk Eğitim Merkezi Sertifikalı kurslara 35 vatandaş katılıyor. Haber Merkezi

Manşetler

Asi Nehri’ne düşen genç kayboldu
Mersin’deki kazada hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu
Araç yaya geçidinden geçmek isteyen vatandaşlara çarptı: 3 ölü, 3 yaralı
Otizmli öğrenciyi darbettiği iddia edilen öğretmene 15 bin liralık taksitli ceza ailenin tepkisine neden oldu
Standart dışı kullanılan araç trafikten men edildi
10 kişinin hayatını kaybettiği kazaya karışan firmanın bir başka otobüsü aynı güzergahta hız yaparken görüntülendi
Eski eşini sokak ortasında darbeden şahıs gözaltına alındı
Konteynerde çıkan yangın söndürüldü
Kahramanmaraş depreminin yeni görüntüleri ortaya çıktı
Sobadan zehirlenen baba ve kızı öldü, 2 kişi hastanede tedaviye alındı