İlk çalıştay yapıldı

Muratpaşa Belediyesi’nin sivil toplum merkezi ASSİM bünyesinde yer alan Turizm Platformu’nun turizm sektörünün sorunlarını belirlemek, çözüm önerileri geliştirmek için başlattığı çalışma döneminin ilk çalıştayı yapıldı.

ASSİM’de bulunan sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Turizm Platformu, altı aylık bir çalışma dönemini kapsayan “Turizmde yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri” çalıştaylarının ilki gerçekleştirildi.

ASSİM’de düzenlenen çalıştaya, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’yle (TÜRSAB) birlikte Antalya Turizm Şoförleri Derneği, Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği, Alternatif Turizm Etkinlikleri ve İşletmeleri Birliği (ATİB), Antalya Temizlik Hizmetleri Yöneticileri Derneği (ANTED), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD), Otel Satın Alma Yöneticileri Derneği (TÜRSAD), Antalya Rehberler Odası (ARO), Seyahat Acentaları Yöneticileri Derneği (SAYD), Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi Ve Dekorasyonu Derneği (HOTED), Yiyecek İçecek Yöneticileri Derneği'nin (YİYDER) gibi sektörünün farklı alanlarındaki sivil toplum kuruluşları katıldı.

Sektör kuruluşlarının yanı sıra İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği (İNKAY), Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) gibi sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı çalıştayda Devrimci Turizm İşleri Sendikası ve CHP’den temsilciler de yer aldı. CHP Antalya Milletvekilleri Cavit Arı ve Çetin Osman Budak, Antalya AKEV Üniversitesi Gastronomi Ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aylin Alan çalıştaya katılan isimler arasında yer aldı.

Turizmin yaşadığı sorunların tespiti amacıyla yapılan ilk çalıştayda, katılımcılar sektöre ilişkin yüze yakın sorunun tespiti yaptı. Yapılan değerlendirmelerin ardından sektörün öncelikli 15 sorunu belirlendi. Ekim ayı sonunda rapor haline getirilecek çalıştay, ilgili tüm kurum ve kuruluşlara ulaştırılarak çözüm arama süreci başlayacak. Mart 2022’de gerçekleşecek oturumunda ise çözüm önerileri değerlendirilecek.  

Manşetler

Mersin’de torbacı operasyonu: 2 tutuklama
Osmaniye’de evde çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti
Antalya’da zehir tacirine operasyon kamerada: 7,5 kilogram esrar ele geçirildi
Dereye uçan otomobil hurdaya döndü: 3 yaralı
Markete ekmek verdiği sırada düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti
Kozan’da yer fıstığı tarlaları çamur içinde kaldı
Osmaniye’de samanlık yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü
Antalya’da alkollü sürücü ortalığı savaş alanına çevirdi: 4 yaralı
3 tırda 8 ton kaçak tütün ele geçirildi
Firari suç örgütü üyesi, MİT ve polisin ortak operasyonuyla yakalandı