İspanya Başbakanı Sanchez, Kiev’de

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi.

ABD Başkanı Joe Biden ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin ardından İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'de Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gelerek, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile bir araya geldi. İspanya Hava Kuvvetlerine ait uçakla Polonya'ya ardından trenle Kiev'e gelen Sanchez, Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Evhen Perebyinis tarafından karşılandı.

Sanchez, Zelenskiy ile görüşmesi öncesi Rusya'nın savaş suçu işlediği öne sürülen Bucha ve Irpin'i ziyaret etti. Sanchez sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bucha ve Irpin, Putin'in barbarlığını gösteriyor. Rusya bu savaşı kazanamayacak. İspanya'nın tamamı Ukrayna'nın yanında. Avrupa'ya barış dönene kadar Ukrayna ve halkının yanında olacağız" dedi.

Andrii Pervozvanyi Kilisesi'ni de ziyaret eden Sanchez, daha sonra Rusya tarafından katledilen sivillerin gömüldüğü toplu mezara çiçek bıraktı.

Manşetler

Alanya’da SUV araç ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Mersin’de 1,5 milyar lira değerinde 116 bin kaçak kol saati ele geçirildi
Şüphe üzerine koyduğu kameradan bebeğine şiddet çıktı
Kuş yuvasını parçalayan 4 çocuğa ev hapsi cezası
Köy kuşatıldı, katiller ile onlara yardım edenler yakalandı: 4 şüpheli adliyeye sevk edildi
Mersin’de 3 kişinin ölümüne neden olan sürücü tutuklandı
Alanya’da araçların lastiklerini kesen, tuvalete zarar verip, marketten yiyecek ve içecek alan 3 şüpheli yakalandı
Sağanak sonrası apartman bahçesindeki havuz çöktü, 7 katlı apartman tahliye edildi
Isparta’da tuvaletlere kamera yerleştirilen okulun müdürü görevden alındı
Payas’ta kamyonet alevlere teslim oldu