İstanbul’daki üniversiteler depremzedeler için seferber oldu

Türkiye'de yaşanan doğal afetin ardından tüm kurum ve kuruluşlarla beraber üniversiteler de depremzede vatandaşlar için seferber oldu.

Türkiye'de yaşanan doğal afetin ardından tüm kurum ve kuruluşlarla beraber üniversiteler de depremzede vatandaşlar için seferber oldu. İstanbul'daki özel üniversiteler, birçok yardım tırını bölgeye göndererek büyük ihtiyaçların giderilmesine yardımcı oldu.

Türkiye, "yüzyılın felaketi" olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsıldı. İlki 7,7, ikincisi 7,6 büyüklüğünde meydana gelen depremler; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. Arama-kurtarma çalışmaları sürerken, Türkiye'nin dört bir yanından da afet bölgesine yardım yağıyor.

İstanbul'daki üniversiteler de depremin hemen ardından seferber olarak bölgedeki vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak adına yardım malzemeleri hazırladı. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi ilk etapta 3 tır dolusu battaniye, ısıtıcı ve yiyeceklerden oluşan yardım paketini Kahramanmaraş'a gönderirken; ikinci etapta ise 1 tır dolusu battaniye, ısıtıcı ve yiyeceklerden oluşan yardım malzemelerini Hatay'a gönderdi.

Kampanya çerçevesinde toplanan malzemeler; öğrenci ve personel tarafından kategorize edilerek kolilere yerleştirildi ve deprem bölgesine gönderildi. İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Medikal Arama Kurtarma Ekibi de (GOPMAKE) depremin hemen ardından Hatay'a giderek afet bölgesindeki arama-kurtarma çalışmalarına destek vermeye başladı. Ekip üyeleri tüm yaralar sarılana kadar sahada zamanla yarışacaklarını belirtti.

Manşetler

Kaza yapan sürücü aracı bırakıp kayıplara karıştı
Doğum günü nedeniyle dağıtılan çikolataları yiyen 10 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Kahramanmaraş’ta öldürülen genç kızın yakınlarından adalet çağrısı
Tırın tabanına binlerce uyuşturucu hap sakladılar
Antalya’da son 1 haftada 11 bin 553 araç ve sürücüne ceza kesildi
Mersin’de tehlikeli yükleme yapan kamyon sürücüsüne ceza yağdı
20 yaşındaki genç motosiklet kazasında hayatını kaybetti
Genç kadın toplantı için beklediği dayısının silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybetmiş
Burdur’da haksız fiyat artışına 3 milyon 222 bin lira ceza
Otomobille hafif ticari aracın çarpışması kamerada