İstiklal Caddesi saldırısının kilit ismi etkisiz hale getirildi

İstanbul İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı eylemin kilit ismi Halil Menci etkisiz hale getirildi.

İstanbul İstiklal Caddesi'nde düzenlenen bombalı eylemin kilit ismi Halil Menci etkisiz hale getirildi.

Edinilen bilgilere göre, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) PYD/YPG'nin 13 Kasım 2022 tarihinde İstanbul İstiklal Caddesi'nde düzenlendiği bombalı eylemin planlanmasında ve uygulanmasında kilit rol oynayan Halil Menci'yi, Suriye'de gerçekleştirdiği özel bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

MİT, 6 kişinin hayatını kaybettiği ve 81 kişinin de yaralandığı Taksim saldırısı failleri Ahlam Albashır Saleh ile Bilal Hassan'ı yönlendiren ve Bilal Hassan'ın yurtdışına kaçmasını sağlayan Halil Menci'nin, PYD/YPG kontrolündeki Suriye Kamışlı'da örgüt tarafından korunduğunu ve üst düzey YPG mensuplarıyla temas halinde olduğunu tespit etti.

Özel ekiple nokta operasyon

MİT özel operasyon ekibince hassas bir şekilde takip altına alınan Halil Menci, 22 Şubat 2023 tarihinde Kamışlı'da gerçekleştirilen başarılı nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Manşetler

Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti
Trafikte tartıştığı sürücüye yumruk attı, o anlar kamerada
Tırla çarpışan Tofaş ikiye bölündü
Otobüste kavga: Şoför ve kadın yolcu birbirlerine saldırdı
Isparta’da otomobille motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
Bina yıkımı sırasında bitişik bina zarar gördü, facia ucuz atlatıldı
Kavşak sisteminde çarpışan iki motosikletin sürücüleri yaralandı
Eski kız arkadaşının evinin önünde bıçaklanarak öldürülen gencin davada KGYS kayıtları yeniden incelenecek
Kahramanmaraş’ta kalaşnikov ele geçirildi: 1 tutuklama
Eğirdir’de bağımlılıkla mücadele ve intiharı önlemede kurumlar güç birliği yaptı