İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı AKM’de törenle kutlandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 100. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Atatürk Kültür Merkezi’nde törenle kutlandı.

Törene katılan Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, İstiklal Marşı’nın kabulüyle ilgili il genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Kamu Kurum ve Kuruluşların temsilcileri, protokol üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

BAŞARILI ÖĞRENCİLERE ÖDÜL
Tören saygı duruşu ve Antalya Senfoni Orkestrası eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer yarışmada üçüncü olan öğrencilere ödüllerini takdim etti.

SERGİYİ GEZDİLER

Tören, Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki ve Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan tiyatro gösterisi ile sona erdi. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer ve protokol üyeleri törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi Fuayesi’nde açılan sergiyi gezdi. “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu yarışmada dereceye giren eserleri hayranlıkla inceleyen Vali Yazıcı ve Genel Sekreter Tuncer öğrencileri başarılarından dolayı kutladı. Haber Merkezi

Manşetler

Antakya’da cinsel taciz suçundan aranan hükümlü tutuklandı
Payas’ta otomobil yol kenarına uçtu: 2 yaralı
İskenderun’da otomobilin motor kısmında yangın çıktı
Mersin’de torbacı operasyonu: 2 tutuklama
Osmaniye’de evde çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti
Antalya’da zehir tacirine operasyon kamerada: 7,5 kilogram esrar ele geçirildi
Dereye uçan otomobil hurdaya döndü: 3 yaralı
Markete ekmek verdiği sırada düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti
Kozan’da yer fıstığı tarlaları çamur içinde kaldı
Osmaniye’de samanlık yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü