İYİ GİDİYOR

Teslime Tosun

Birkaç gündür bir yakınımızın düğünü için şehir dışındayım. Niye yazmıyorsun diye telefon açıp soranlar, mesaj gönderenlere selam olsun.

Arkadaşlar sizi bilmem ama Büşra Dirgen Özdemir geçmişte eleştirip biraz hafife aldığım birisiydi. Göreve ilk getirildiğinde bende çoğunluk gibi "Eyvaah koca Antalya'yı Büşra Özdemir'e mi teslim ettiler" dedim ama gösterdiği performansla çoğunluk gibi beni de şaşırttı, utandırdı.

Muhittin Böcek’i ve Antalya'yı baya güzel temsil ediyor.

Bakmayın siz eleştirenlere. .

Kendi köyüne kıyak geçiyor diye haber yaptılar. Bunun doğru olmadığı kendilerine bildirilince ertesi gün yol olayını İsa Akdemir’in üzerine yıktılar.

O köyün yola ihtiyacı yok mu? O köyde insanlar yaşamıyor mu?

Velev ki bu yazılanlar doğru olsun.

Sırf birileri o köyden çıktı diye kendi köyünü ve köylüsünü cezalandırır gibi yol yapmayacak mı?

Her neyse, demem o ki, Büşra Özdemir’in başarısız olmasını bekleyenler, tökezlemesi, gaf yapması için böyle ellerini ovuşturmuş bekliyorlar.

Bakın tüm eleştirel yazılar hangi gruptan çıktığına anında çözeceksiniz konuyu. .

Birileri buna çok sevinmişti. Muhittin Böcek tutuklanınca sevincinden nerdeyse havalara zıplayacaklardı.

Kamuoyunun beklentisi de “Çok genç ve tecrübesiz. Büyükşehir gibi dev bir gemiyi karaya oturtacak diye düşünürken beklenmedik bir performans sergileyince bazı çevreler bu performanstan tedirgin oldu.

Gelecek dönem ya genel merkezden “Başkan vekili olarak gayet güzel ve başarılı bir performans sergiledi. Büyükşehir için Büşra hanımla devam edelim” derlerse diye panik oldular.

Elbette bu görmezden gelinemezdi. Yok babasının 80 tapusu var. Yok ona kıyak, buna bilmem ne demeye başlayıp, kamuoyunu yönlendirmeye çalıştılar.

Bence bu da harika oldu. .

Çünkü başkanvekili olarak iyice pişmiş oldu. Gazetecilerden gelen eleştirileri nasıl savuşturacağını da öğrendi.

Kriz anında ne yapması gerektiğini ve kaosu yönetme konusunda da tecrübe edinmiş oldu.

Bence belediye başkanlığını şimdiye kadar çok iyi götürdü.

Bundan sonrası için de inşallah başarılı olur.

Çünkü iyi de yapsa, kötü de yapsa yaptığı her şey hem Muhittin Böcek’e hem kendisine hem de Antalya’nın hanesine yazılacaktır.