Jandarmanın havadaki gözü ’cayrokopter’ ile otoyolda denetim

Mersin'de jandarmanın havadaki gözü "cayrokopter" desteğiyle yapılan trafik denetimlerinde 113 araç ile 215 şahsın sorgusu gerçekletirildi.

Mersin'de jandarmanın havadaki gözü "cayrokopter" desteğiyle yapılan trafik denetimlerinde 113 araç ile 215 şahsın sorgusu gerçekletirildi.

İl Jandarma Komutanlığı Otoyol Jandarması, siren sistemi bulunan, görüntü kaydedebilen ve yaklaşık 4 saat havada kalabilme özelliğine sahip pervaneli döner kanatlı hava aracı cayrokopter ile Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nda trafik denetimi yaptı. Yapılan çalışmada emniyet şeridi ihlali, banketler üzerinde duraklama, park etme, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymayan araçların ihlallerine yönelik denetimler gerçekleştirildi. Cayrokopterin yanı sıra jandarmanın 4 otoyol timi, 1'er adli ve motosiklet timiyle gerçekleştirilen denetimde 113 araç ile 215 şahsın sorgusu yapıldı.

Jandarmanın bir süredir hizmetinde olan cayrokopterlein hava denetiminin yanı sıra emniyet ve asayiş olayları ile orman yangınlarında da kullanıldığı belirtildi. Daha az maliyet ve iş gücüyle daha fazla alanın kontrol edilmesine imkan sağlayan hava aracıyla denetimlerin devam edeceği ifade edildi.

Manşetler

Otoyolda bisikletli tehlikesi: Kazaya ramak kaldı
Firari anguslar uyuşturucu iğneyle tek tek avlandı
Otobanda yürekleri ağza getiren görüntü, bariyerlere vurmak üzereyken durdu
Adana’da motosikletlin hayatını kaybettiği kazanın görüntüleri ortaya çıktı
Cinsel istismardan 15 yıl ceza alan firari hükümlü yakalandı
Osmaniye’de motosiklet kazası kamerada
Trafikteki yumruklu saldırı: Şüpheli olay tarihinde tutuklandı
Kamyonun çarptığı 6 yaşındaki bisikletli çocuk hayatını kaybetti
Trafikte tartıştığı sürücüye yumruk attı, o anlar kamerada
Tırla çarpışan Tofaş ikiye bölündü