Japon deprem uzmanı: "Türkiye’deki deprem, dünyadaki en büyük kara depremlerinden biri"

Japon deprem uzmanı Shinji Toda, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin, dünyadaki en büyük kara depremlerinden biri olduğunu açıkladı.

Japon deprem uzmanı Shinji Toda, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerin, dünyadaki en büyük kara depremlerinden biri olduğunu açıkladı.

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Japon deprem uzmanı Shinji Toda depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. Toda, Türkiye'de meydana gelen depremin dünyadaki en büyük kara depremlerden biri olduğunu söyleyerek, "Beklenmedik büyük bir depremdi. Bu deprem, dünyanın en büyük kara depremlerinden biri. Depremin büyüklüğüne ek olarak, merkez üssünün yüzeye yakınlığı büyük hasara neden oldu" dedi.

Toda, pazartesi günü Türkiye'nin güney kesimlerini vuran depremin "enerji miktarının" 1995 Büyük Hanshin-Awaji Depremi ve 2016 Kumamoto Depremi'nin on katından fazla olduğunu söyledi.

Manşetler

Düğünde başlayan tartışma silahlı kavgaya dönüştü: 1 ölü, 6 yaralı
Burdur’da şiddetli yağış sonrası köprüde çökme meydana geldi
Serinlemek için girdiği baraj gölünde cansız bedeni bulundu
Burdur’da baraja giren genç kayboldu
Yaşlı kadının cansız bedeni evine 4 kilometre mesafede sulama kanalında bulundu
Mersin’de 23 yaşındaki genç ırmakta boğuldu
Antalya’da otomobilde kilitli kalan çocuğu itfaiye kurtardı
Mağazadan takıları çalan hırsızdan pes dedirten savunma: "Bana borçları vardı"
Yürüyüş sırasında ayağı kırılan vatandaşı AFAD kurtardı
Sürünerek girdiği mağazadan bilezikleri çaldı: 1 milyon TL zarar verdi