Kaçak hafriyat döken sürücülere ve işletmeye rekor ceza

Hatay'da son bir haftada hafriyat döküm yönetmeliğine aykırı davranan 13 araç sürücüsü ve 1 işletmeye 1 milyon 483 bin TL para cezası uygulandı.

Hatay'da son bir haftada hafriyat döküm yönetmeliğine aykırı davranan 13 araç sürücüsü ve 1 işletmeye 1 milyon 483 bin TL para cezası uygulandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), 15 ilçede sürdürdüğü denetlemelerle özellikle şehrin doğasına zarar veren ve insan sağlığını tehlikeye düşürecek eylemlerde bulunan hafriyat kamyonlarını yakından takip ediyor. HBB Zabıta Dairesi Başkanlığı, il genelinde vatandaşlardan gelen ihbarların yanı sıra kendi planladığı denetimlerle de kanuna aykırı bir şekilde yerleşim noktaları, ormanlık bölgeler ve dere yatakları gibi noktalara hafriyat döken araç ve işletmelere cezalar yazıyor. Zabıta ekipleri, son bir haftada İl Jandarma Komutanlığıyla beraber yaptığı denetimlerde belediyenin belirlediği hafriyat döküm yönetmeliğine aykırı hareket eden 13 araç şoförü ve işletmeye toplamda 1 milyon 483 bin 112 lira ceza yazdı.

Büyükşehir zabıtası, özellikle hafriyat dökümlerinde kanuna aykırı hareket ederek belirlenen noktaların haricinde başka yerlere döküm yapan işletme ve şoförlere karşı denetimlerin süreceğini ifade ederken kurallara uymayanlara caydırıcı yaptırımlar uygulanacağını açıkladı.

Manşetler

Yıldırım düştü, 2 farklı noktada yangın çıktı
Manavgat’ta tarım arazisinde çıkan yangın söndürüldü
Kahramanmaraş Ahır Dağı’ndaki orman yangınına müdahale sürüyor
Aksu’da ormanlık ve zeytinlik alanda yangın
Serik’te 4 mahallede yangın paniği
Hafif yaralı atlattığı kaza sonrası iç kanamadan hayatını kaybetti
Kahramanmaraş’ta Ahır Dağı’na yıldırım düşmesi sonucu orman yangını çıktı
Kemer’de uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı
Kömür yüklü tırın lastiği patladı, çıkan yangın büyümeden söndürüldü
Trafikteki kavgaya 180 bin TL ceza