Kafdağı’nın Ardında sergisi açılıyor

Yazar ve şair Murathan Mungan’ın Mezopotamya üçlemesi olan Mahmud ile Yezida, Taziye ve Geyikler Lanetler kitaplarının kapak tasarımcısı Fevzi Karakoç’un “Kafdağı’nın Ardında” isimli kişisel sergisi 4 Şubat Salı Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde açılıyor.

Yazar Murgan’ın  “Onun eserlerinin hem bir başlarına tarihleri var, hem de topluca okunmalarından bir tarih ortaya çıkıyor. Bulunmuş tabletler gibiler, yan yana sıralanmaları ve okunmaları gerekiyor” sözleriyle anlattığı ressam Karakoç, Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde açacağı kişisel sergiyle Antalyalı sanatseverle buluşuyor.

Aynı zamanda Murathan Mungan’ın bir Mezopotamya üçlemesi olan Mahmud ile Yezida, Taziye ve Geyikler Lanetler kitaplarının kapak tasarımlarında imzası bulunan Fevzi Karakoç’un “Kafdağı’nın Ardında” isimli kişisel sergisi 4 Şubat Salı saat 17.30’da açılıyor. Sanat eleştirmeni ve yazar İbrahim Karaoğlu’nun küratörlüğünde açılan sergi 29 Şubat’a kadar ücretsiz gezilebilecek.

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Karakoç’u Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde ağırlamaktan kıvanç duyduklarını belirterek, “Kafdağı’nın Ardında sergisiyle kentimize değer katan sanatçımızın, değişik dönemlerde yaptığı resim, gravür ve heykellerinden oluşan bu özel sergisini tüm sanatseverleri davet ediyorum” dedi. 

FEVZİ KARAKOÇ KİMDİR?

1947’de Çankırı’da doğan Fevzi Karakoç, 1968-1972 yılları arasında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 1979 yılında Uluslararası Salzburg Yaz Akademisi’ne katılan sanatçı,  1983 yılında özgün baskı resim dalında sanatta yeterlilik sertifikası aldı. 1993 yılında profesör olan sanatçı, 2002 yılına kadar Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde çalıştı. 2002 Şubat ayından bu yana Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde deneyimlerini genç sanatçı adaylarıyla paylaşan Karakoç, Salzburg Şehri Onur Ödülü, Devlet Resim Heykel Sergisi Ödülü ve Viking Kağıt, Baskıresim Ödülü gibi çok sayıda özel ödülün de sahibidir. Karakoç, hem üniversitedeki öğretim üyeliğini, hem de kendi özel atölyesindeki sanatsal çalışmalarını sürdürüyor. Haber Merkezi

Manşetler

Kozan’daki cinayetle ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Tartıştığı kişiyi ayağından vurdu
Alanya’da SUV araç ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Mersin’de 1,5 milyar lira değerinde 116 bin kaçak kol saati ele geçirildi
Şüphe üzerine koyduğu kameradan bebeğine şiddet çıktı
Kuş yuvasını parçalayan 4 çocuğa ev hapsi cezası
Köy kuşatıldı, katiller ile onlara yardım edenler yakalandı: 4 şüpheli adliyeye sevk edildi
Mersin’de 3 kişinin ölümüne neden olan sürücü tutuklandı
Alanya’da araçların lastiklerini kesen, tuvalete zarar verip, marketten yiyecek ve içecek alan 3 şüpheli yakalandı
Sağanak sonrası apartman bahçesindeki havuz çöktü, 7 katlı apartman tahliye edildi