Kahramanmaraş Kapıçam Tabiat Parkı’nda çevre temizliği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, tarafından organize edilen etkinlikle Kapıçam Tabiat Parkı'nda çevre temizliği yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, tarafından organize edilen etkinlikle Kapıçam Tabiat Parkı'nda çevre temizliği yapıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Birleşmiş Milletler Uluslararası Günler Takvimi'nde yer alan ve dünyanın farklı noktalarında eş zamanlı olarak düzenlenen Dünya Temizlik Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe imza attı. Haydi Yapalım Derneği, Gönüllü Gençlik Hareketi, Pusula Maraş, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Kapıçam Tabiat Parkı'nda çevre temizliği yapıldı. Etkinlikte, parkın ormanlık alanında bir araya gelen gönüllüler çevreye bırakılan atıkları topladı. Doğal alanların korunmasına katkı sunmayı amaçlayan çalışmada, katılımcılar hem temizlik faaliyeti yürüttü hem de çevre bilincinin yaygınlaştırılması için mesaj verdi.

Dünya Temizlik Günü'nün yalnızca bir temizlik faaliyeti olmadığını, aynı zamanda doğaya karşı ortak sorumluluğu hatırlatan küresel bir farkındalık hareketi olduğunu belirten katılımcılar, vatandaşları doğaya atık bırakmamaya ve çevre koruma çalışmalarına destek olmaya davet etti. Doğal yaşam alanlarının gelecek nesillere sağlıklı biçimde aktarılması için bireysel duyarlılığın büyük önem taşıdığı vurgulanan etkinlikte, özellikle plastik, cam, metal ve diğer ambalaj atıklarının doğada uzun yıllar kaldığına dikkat çekildi.

Gönüllüler, atıkların kaynağında azaltılması, geri dönüşüme yönlendirilmesi ve ortak kullanım alanlarının temiz tutulması çağrısında bulundu.

Manşetler

Mevlide gitmek için çıkıp 15 aydır kayıp olarak aranan yaşlı adam olayında kafatasından sonra takma diş detayı
Arsuz’da uçurumdan yuvarlanan otomobilin sürücüsü yaralandı
Şantiyedeki kuyuya düşen köpeği itfaiye kurtardı
Osmaniye’de sıfır araç taşıyan tır yandı: 4 pikap küle döndü
Tarsus’ta trafik kazası, 1 ölü
Burdur’da boya yaparken hayatını kaybetti
Osmaniye’de otomobil 50 metrelik uçuruma yuvarlandı: 1 ölü, 1 yaralı
Evden çaldıkları çelik kasaları dereye attılar, altınları motosiklet koltuğuna sakladılar
Osmaniye’de jandarma son bir haftada 150 şüpheliyi yakaladı
Kırmızı ışıkta motosikletle bekleyen turistler bir anda kaldırıma çıktı, büfeye çarpıp yere savruldu