Kahramanmaraş kütüphanelerinde gençler sınava hazırlanıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, YKS ve LGS sınavlarına hazırlanan gençlere yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, YKS ve LGS sınavlarına hazırlanan gençlere yönelik eğitim faaliyetlerini sürdürüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, sınava hazırlanan öğrencilerin ihtiyaçlarını dikkate alarak, sınav sürecinde gençlere daha verimli çalışma imkanı sunmak için şehir genelindeki eğitim yatırımlarını etkin şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda, şehrin gençlik markası Pusula Maraş başta olmak üzere, merkez ve ilçelerde faaliyet gösteren Büyükşehir'e ait 21 kütüphane yılda ortalama 320 bin öğrenciye hizmet veriyor.

Deneme sınavları, eğitici seminerler ve rehberlik hizmetleriyle sınav sürecine destek olan Büyükşehir Belediyesi, sessiz düzenli ve konforlu kütüphaneleri ile öğrencilere ders çalışma imkânı sunuyor. 20-21 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ve 13 Haziran tarihinde gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) sayılı günler kala öğrenciler, belediye tarafından sunulan bu imkanlardan memnuniyetle faydalanıyor.

Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş da LGS ve YKS maratonunda öğrencilere önemli destekler sağladı. 11 ilçede eş zamanlı olarak düzenlenen 6 YKS denemesini öğrencilerle buluşturuldu. Aynı zamanda şehir genelinde 4 farklı merkezde YKS ve LGS kursları açılarak bin 500'e yakın öğrenci kurslardan faydalandı.

Büyükşehir Belediyesi ve Pusula Maraş, 6 farklı gençlik merkezi ve kütüphanede, öğrenci koçluğu ve rehberliği sistemi ile yüzlerce öğrencinin yanında oldu. Geçtiğimiz yıl Büyükşehir merkezlerinde sınava hazırlanan 27 öğrenci, ilk 100 bine girerek büyük bir başarı elde etti.

Kahramanmaraş'ta yıllarca kültür ve sanatın kalbi olan Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nin yerinde dönüşümünün tamamlanması ile gençler modern kütüphane ortamına kavuşacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalarda NFK Kültür Merkezi yerinde dönüşerek, ders çalışan öğrenciler için adeta sınav hazırlık üssü haline gelecek. Kütüphane ve çalışma salonlarının kapasitesi 3 kat artacak.

Manşetler

Antalya’da tır devrildi: Durakta bekleyen 2 kişi hayatını kaybetti
17 yıl 5 ay hapis cezası ile aranan şahıs Isparta’da yakalandı
Ağabeyine çarptıktan sonra aracıyla çukura uçan sürücü tutuklandı
Motosikletin çarptığı yaya ağır yaralandı
Adana’da atık yüklü tır devrildi: Sürücü yaralandı
Mersin’deki traktörlerin çarpıştığı kazada ölü sayısı 2’ye yükseldi
Böcek korkusuyla balkon duvarının üzerine çıkan kadın, ölümle burun buruna geldi
Adana’da yolcu otobüsü alt geçit duvarına çarptı: 11 yaralı
Dehşet anları kameraya yansımıştı: Araçla çarptığı kişi ağabeyi çıktı
Adana’da "Huzur ve Güven" uygulaması: 64 aranan şahıs yakalandı, 191 araca 1 milyon 139 bin TL ceza