Kahramanmaraş’ta açılan ’Kahraman Kadın Akademisi’ tanıtıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde eğitimden üretime, dijital satıştan sosyal etkileşime kadar pek çok alanda güçlenmesini hedefleyen...

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde eğitimden üretime, dijital satıştan sosyal etkileşime kadar pek çok alanda güçlenmesini hedefleyen yapısıyla Türkiye'de bir ilk olarak dikkat çektiği "Kahraman Kadın Akademisi" tanıtıldı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, KADEM, üniversite iş birliğiyle hayata geçirilen "Kahraman Kadın Akademisi"nin tanıtımı Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün'ün katılımı ile gerçekleşti. Kahraman Kadın Akademisinin, kadınların eğitimden üretime, dijital satıştan sosyal etkileşime kadar pek çok alanda güçlenmesini hedefleyen yapısıyla Türkiye'de bir ilk olarak dikkat çektiği belirtildi. Kahramanmaraş'tan tüm ülkeye örnek olması beklenen bir model olarak hayata geçirilen akdeminin depremzede kadınların Türkiye geneline hatta yurt dışına seslerini duyurabileceği ürünlerini pazarlayabilecekleri, toplumsal hayatta daha güçlü, üretken ve etkin bireyler olarak yer almalarını desteklediği ifade edildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde ilgili kurumların iş birliğiyle hayata geçirilen Kahraman Kadın Akademisi'nin lansman programı gerçekleştirildi. Türkiye'de kadınlara yönelik eğitim, girişimcilik, e-ticaret ve sosyal etkileşimi tek çatı altında buluşturan ilk bütüncül model olma özelliği taşıyan proje, yoğun ilgi gördü. Programda, Kahraman Kadın Akademisi'nin amacı, kapsamı ve uygulama modeli katılımcılara detaylı şekilde aktarıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün de Kahraman Kadın Akademisi'nin yalnızca dijital bir program olmadığını, aynı zamanda afet sonrası toparlanmanın ve kadınlar üzerinden güçlenen bir toplum inşasının simgesi olduğunu dile getirdi. Yenigün, eğitimi, üretimi, dijital satışı ve sosyal etkileşimi bir araya getiren yapısıyla akademinin örnek bir uygulama olduğunun altını çizdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ise konuşmasında, Kahraman Kadın Akademisi ile Türkiye'de ilk kez kadınlara yönelik eğitim, girişimcilik, e-ticaret ve sosyal etkileşimi tek çatı altında buluşturan bütüncül bir vizyonu hayata geçirdiklerini söyledi. Akademinin, kadını yalnızca desteklenen bir birey olarak değil; üreten, yöneten, karar veren ve geleceği inşa eden bir özne olarak ele alan güçlü bir anlayışın ürünü olduğunu belirten Görgel, projenin milli ve manevi değerler ekseninde, ahlakı merkeze alan bir yaklaşımla şekillendiğini ifade etti.

Programa katılan kadın üreticiler de projeye ilişkin görüşlerini paylaştı. Kadın üreticiler, projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek hem iş yeri olan hem de evde üretim yapan kadınların bir araya getirilmesinin son derece kıymetli olduğunu dile getirdi.

Programa, Vali Mükerrem Ünlüer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Tuba Köksal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel ile çok sayıda davetli katıldı.

Manşetler

Kazada uçuruma yuvarlanan cip hurdaya döndü: 1 ölü
Üst geçitte 4 araç birbirine girdi: 1 yaralı
Antalya’da elektrik trafosunda çıkan yangın kokuttu
Burdur’da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 5 yaralı
’Dur’ ihtarına uymadı, yaşanan kovalamacının ardından yakalandı
Aksu’da zabıta ekiplerinden dilenci denetimi
Düştü diye ihbar ettiği babası bile düşmediğine ikna edemedi
Alara Çayı’nda kayıp genç için aramalar 11’inci gününde devam ediyor
Havuzda tesettür mayo yasağında site görevlisi tutuklandı
25 yaşındaki sürücünün hayatını kaybettiği feci kaza anı güvenlik kamerasında