Kahramanmaraş’ta çocuklara kodlama ve yapay zeka eğitimi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Çocuk Sanat Merkezi'nde düzenlenen yapay zekâ ve kodlama atölyesinde geleceğin teknolojileri çocuklarla buluşturuluyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Çocuk Sanat Merkezi'nde düzenlenen yapay zekâ ve kodlama atölyesinde geleceğin teknolojileri çocuklarla buluşturuluyor. Katılımcılar, temel kodlama becerilerinden algoritma mantığına, yapay zekânın günlük hayattaki kullanım alanlarından basit uygulamalara kadar birçok başlıkta interaktif eğitimler alıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Çocuk Sanat Merkezi'nde açılan atölyelerde, çocuklar hem eğleniyor hem de öğreniyor. Merkezde düzenlenen en dikkat çekici atölyelerden biri ise yapay zekâ ve kodlama eğitimi oldu. 9 - 12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik hazırlanan programda, alanında uzman eğitmenler tarafından geleceğin teknolojileri çocuklarla buluşturuluyor. Katılımcılar, temel kodlama becerilerinden algoritma mantığına, yapay zekânın günlük hayattaki kullanım alanlarından basit uygulamalara kadar birçok başlıkta interaktif eğitimler alıyor.

Kursa katılan çocuklar da bu deneyimden oldukça memnun. Katılımcılardan Mahmut Kazıcı, "Yaz tatilimi dolu dolu geçirmek için bu kursa geliyorum. Burada hem kodlama öğreniyorum hem de yeni arkadaşlıklar ediniyorum. Çok eğlenceli oluyor, yapay zekâ kullanımını görüyoruz" sözleriyle duygularını paylaştı. Bir diğer katılımcı Eylül Vakitsayan ise, "Bu kursta yapay zekâ kullanımını öğreniyoruz. Teknolojiyle iç içe vakit geçiriyoruz. Ayrıca yeni arkadaşlar edindim burada" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Antalya’da 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada acı Adli Tıp Kurumu önüne taşındı
Burdur’da etkili olan yağıştan dolayı yol çöktü
Yeni görüntüler ortaya çıktı: Bebeğe şiddet uygulayan hemşire başka bebeğe de tokat atmış
Burdur’da mobilya imalathanesinde yangın
İş yerinde esnafın cansız bedeni bulundu
Burdur’da baca yangını korkuttu
Burdur’da dağda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı
Burdur’daki feci kazada hayatını kaybeden anne oğul gözyaşları içinde yan yana toprağa verildi
Depremde eşini, 2 çocuğunu ve bacaklarını kaybeden acılı anne, yaptığı alışverişin borcunu ödeyemeyince mahkemelik oldu
Yola düşen kayaları iple araca bağlayıp çektiler