Kahramanmaraş’ta fabrikaların atık sularının barajı kirlettiği iddiası

Kahramanmaraş'ta tekstil ve kağıt fabrikalarından bırakıldığı ileri sürülen atık suların çevre kirliliğine yol açtığı belirtildi.

Kahramanmaraş'ta tekstil ve kağıt fabrikalarından bırakıldığı ileri sürülen atık suların çevre kirliliğine yol açtığı belirtildi. Vatandaşlar, Dulkadiroğlu ilçesindeki sanayi tesislerinden çıkan ve gerekli arıtma işlemleri yapılmadan doğrudan doğaya salındığı iddia edilen atık sulara çözüm bulunması istendi.

Kahramanmaraş'ta bazı tekstil ve kağıt fabrikasının çevre kirliliğine neden olduğu iddia edildi. Kirliliğin en yoğun hissedildiği Dulkadiroğlu ilçesindeki Osmanbey, Sümer ve Aksu mahallelerinden geçen Erkenez (Karaçay) Çayı boyunca ilerleyen atık suyun, Sır Barajı'na kadar ulaştığına değinilidi. Vatandaşlar, barajın su kaynağı olmasının yanı sıra tarımsal sulamada da kullanıldığını belirterek, yaşanabilecek sağlık sorunlarına dikkat çekti. Mahalle sakinleri siyah renkteki kirli suyun kokusundan rahatsız olduklarını da söylüyor.

Sümer Mahallesi sakinlerinden Adem Arıkmert, "Burada özellikle gece saatlerinde başlayan boyahanelerin kimyasal maddeleri kullandığı pis atıkları akşam bırakıyorlar ve yoğun bir koku oluşuyor. Belirli maddeler boyayı çözmek ve arıtmak için kullanılıyor. Bu koku bizi rahatsız ediyor. Sözde burası yapıldı görünüyor ve kağıt fabrikasını, boyahanelerinin kokusu geliyor. Kimyasal madde kullanıyorlar. Bu kimyasallar karşısında çok kötü koku oluşuyor" dedi.

Vatandaşlardan Zeynep Aydın ise, "Ben 12 yıldır burada oturuyorum herkes geldi, yetkililer geldi baktı ancak bir sonuç alınmadı. Sivrisinek oluyor, çöp döküyorlar. Bu nedenle rahatsızız" diye konuştu.

Vatandaşlardan Zekiye Göğebakan da, "Biz 365 gün buradayız ne yapalım. 30 yıldır bu kokuyu çekiyoruz. Allah rızası için bu sorunu çözsünler" ifadesini kullandı.

Çocuklar ise kokudan dolayı mide bulantısı yaşadıklarını ve rahatsız olduklarını söyledi.

Manşetler

Denetim yapan polislere selam vermek için aracıyla yanlarına gitti, 3.28 promil alkollü çıktı
Antalya’da 52 yerli tatilcinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurduğu olayda rafting şirketinin sahibi tutuklandı
Manavgat’ta kaçak alkol operasyonu: Yüzlerce litre ele geçirildi
Manavgat’ta tır ile kamyonetin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı
Osmaniye’de El-Kaide operasyonu: 1 tutuklama
Antalya’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 yaralı
Emniyet şeridinden gelip genç kıza çarptı, o anlar araç kamerasında
Adana’da tırda 1 milyon 800 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Manavgat’ta otomobil bahçeye uçtu
Kolundaki dövme 33 yıllık firari dolandırıcıyı yakalattı