Kahramanmaraş’ta öğrenci servisleri denetleniyor

Kahramanmaraş'ta zabıta ekipleri 2025-2026 eğitim yılında ilk ve ortaokullar ile liselerde faaliyet gösteren öğrenci servislerinde denetimleri sıkılaştırdı.

Kahramanmaraş'ta zabıta ekipleri 2025-2026 eğitim yılında ilk ve ortaokullar ile liselerde faaliyet gösteren öğrenci servislerinde denetimleri sıkılaştırdı. Emniyet güçleriyle yürütülen uygulamalarda araçların yönetmelik kurallarına uygunluğu denetleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine bağlı Zabıta Daire Başkanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü ile iş birliğinde 2025-2026 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte il genelindeki öğrenci servislerine yönelik denetimlerini artırdı. İlkokul, ortaokul ve liselerde hizmet veren "J" plakalı öğrenci servis araçları, ilgili yönetmeliklere uygunluk açısından titizlikle inceleniyor. Bu kapsamda, Dulkadiroğlu'ndaki Ballıca İlkokulunda faaliyet gösteren servis araçları hijyen şartları, yolcu taşıma kuralları, güvenlik donanımları gibi noktalar titizlikle denetlendi. Denetimlerde aynı zamanda sürücülerin ehliyet ve yeterlilik belgeleri, araçların ruhsat ve sigorta durumu da sorgulandı. Zabıta Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, "Öğrencilerimizin güvenli, sağlıklı ve mevzuata uygun şekilde taşınmasını sağlamak amacıyla yürütülen bu denetimler, ilgili yönetmelikler çerçevesinde, Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle koordineli olarak gerçekleştiriliyor. Zabıta Dairesi Başkanlığı olarak, bu denetimlerin eğitim yılı boyunca periyodik olarak sürdürüleceğini ve kamu düzeni ile öğrenci güvenliğinin en üst düzeyde korunması için gerekli tüm tedbirler alınıyor" ifadelerine yer verildi.

Manşetler

Göç yolundaki leyleklere av tüfeğiyle ateş ettiler
Fren yok, heyecan çok, geleneksel tahta araba yarışı bu yılda nefesleri kesti
Atlara eziyet edenlere dikkat çeken ceza: Haftada 1 gün barınak temizleyecekler
Evde olması gereken tabanca markette bir genci hayattan kopardı
Adana’da 18 yıl 11 ay hapis cezasıyla aranan firari yakalandı
Sigara tartışması: 1 çocuk öldü, 2 kişi yaralandı, 5 çocuk tutuklandı
Cinayetle biten aile içi kavgayla ilgili polis kardeş tutuklandı
Market tartışmasında cinayete kurban giden 19 yaşındaki gencin cenazesi morgdan alındı
Akseki-Manavgat Karayolunda hafif ticari araç şarampole devrildi: 1’i ağır 6 yaralı
Adana’da atlara eziyet iddiası: 2 kişi gözaltına alındı