Kahramanmaraş’ta otizmli gençten piyano resitali

Kahramanmaraş'ta otizmli genç, düzenlenen farkındalık etkinliğinde öğrencilere piyanosu resitali sundu.

Kahramanmaraş'ta otizmli genç, düzenlenen farkındalık etkinliğinde öğrencilere piyanosu resitali sundu.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Kültür Park'ta düzenlenen etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı. Otizmli Kubilay Özbek, katılımcılara piyano dinletisi gerçekleştirdi.

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürü Tuba Gökçen, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Hayatımız boyunca her zaman farklı duygular yaşarız. Duygulandığımızda ise bunları dışa vurmak isteriz. Hal böyle olunca yaşadığımız duyguları anlatan sözlere ihtiyaç duyarız. Bu sözleri dosta, sevgiliye, aileye göndererek duygularımızı aktarmış oluruz. İşte Kubilay kardeşimiz de kendi duygularını piyanoda notalara dökerek anlatıyor bizlere" dedi.

Engelli farkındalığının ve bilinç düzeyinin artırılması amacıyla düzenlenen etkinliğe Dumlupınar İlkokulu ve Ayşe Gümüşer İlkokulundan öğrenciler katılım sağladı.

"Mutlak kulak" ya da "mutlak perde yeteneği" diye de adlandırılan absolut kulak yeteneği olduğu belirlenen Kubilay Özbek'in duyduğu ilk müziği piyanosu ile çalabildiği belirtildi.

Manşetler

Kahramanmaraş’ta son bir haftada 31 tutuklama
Hamile eşini silahla yaralayan şahıs tutuklandı
Antalya’da 16 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari hükümlü yakalandı
Motosiklet kavşağa kontrolsüz girerek otomobile çarptı: 1’i ağır 2 yaralı
Alanya’da çarpışan araba alev topuna döndü
Hamile eşini silahla yaralayan şahıs adliyeye sevk edildi
Mersin’de aranan 502 şahıs yakalandı, 115’i cezaevine gönderildi
Konaklama tesisleri ve araç kiralama firmalarına yönelik eş zamanlı denetim
Alanya’da piknik işletmesinde yangın korkuttu
Sahibiyle samimiyet kurduğu iş yerinden önce çöpleri, sonra 250 karton sigarayı çıkarttı