Kahramanmaraş’ta zararlılara karşı kış baskını

Kahramanmaraş'ta yaz aylarında yoğun olarak görülen ve insan sağlığına zarar veren sivrisineklere karşı mücadele kış mevsiminde de sürdürülüyor.

Kahramanmaraş'ta yaz aylarında yoğun olarak görülen ve insan sağlığına zarar veren sivrisineklere karşı mücadele kış mevsiminde de sürdürülüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında yoğun olarak görülen ve insan sağlığına zarar veren sivrisineklere karşı mücadelesini kış aylarında da kesintisiz sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı Vektörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sivrisineklerin üreme alanlarını azaltarak yaz aylarında popülasyonun kontrol altında tutulmasını hedefliyor. Yürütülen çalışmalar doğrultusunda, sivrisineklerin dinlenme ve çoğalma alanlarından biri olan atık araç lastikleri toplanıyor. Ekipler, doğaya gelişigüzel bırakılmış 50 ton atık lastiği toplayarak hem sivrisineklerin üreme alanlarını ortadan kaldırıyor hem de çevre kirliliğini önlüyor. Toplanan lastikler geri dönüşüme gönderilerek ekonomiye kazandırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kışla mücadelenin temel amacının sivrisinek üreme alanlarını en aza indirerek yaz aylarında kimyasal ilaç kullanımını sınırlamak olduğunu belirtiliyor. Bu sayede çevre ve su kaynaklarının kirlenmesi önlenirken ekolojik dengenin korunmasına da katkı sağlanıyor. Vatandaşların sağlığını ön planda tutan Büyükşehir Belediyesi, vektör mücadelesine yönelik çalışmalarını yıl boyunca aralıksız sürdüreceğini duyurdu.

Manşetler

Trafiği tehlikeye düşüren minibüs sürücüsü sanal devriyeye takıldı
Alanya’da motosiklet üzerinde ayakta ilerleyen sürücünün tehlikeli yolculuğu kamerada
Otomobil ile çarpışan motosikletin genç sürücüsü hayatını kaybetti
Osmaniye merkezli 3 ilde organize suç örgütüne operasyon: 25 tutuklama
Alanya’da çatıya çıkan şahıs ekipleri alarma geçirdi
Devriye gezen jandarma son anda fark etti, bir hayat kurtuldu
Akdeniz’de son kullanma tarihi geçmiş 230 gıda ürünü imha edildi
Denetim yapan polislere selam vermek için aracıyla yanlarına gitti, 3.28 promil alkollü çıktı
Antalya’da 52 yerli tatilcinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurduğu olayda rafting şirketinin sahibi tutuklandı
Manavgat’ta kaçak alkol operasyonu: Yüzlerce litre ele geçirildi