Kahramanmaraş’ta zararlılara karşı kış baskını

Kahramanmaraş'ta yaz aylarında yoğun olarak görülen ve insan sağlığına zarar veren sivrisineklere karşı mücadele kış mevsiminde de sürdürülüyor.

Kahramanmaraş'ta yaz aylarında yoğun olarak görülen ve insan sağlığına zarar veren sivrisineklere karşı mücadele kış mevsiminde de sürdürülüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında yoğun olarak görülen ve insan sağlığına zarar veren sivrisineklere karşı mücadelesini kış aylarında da kesintisiz sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'na bağlı Vektörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sivrisineklerin üreme alanlarını azaltarak yaz aylarında popülasyonun kontrol altında tutulmasını hedefliyor. Yürütülen çalışmalar doğrultusunda, sivrisineklerin dinlenme ve çoğalma alanlarından biri olan atık araç lastikleri toplanıyor. Ekipler, doğaya gelişigüzel bırakılmış 50 ton atık lastiği toplayarak hem sivrisineklerin üreme alanlarını ortadan kaldırıyor hem de çevre kirliliğini önlüyor. Toplanan lastikler geri dönüşüme gönderilerek ekonomiye kazandırılıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, kışla mücadelenin temel amacının sivrisinek üreme alanlarını en aza indirerek yaz aylarında kimyasal ilaç kullanımını sınırlamak olduğunu belirtiliyor. Bu sayede çevre ve su kaynaklarının kirlenmesi önlenirken ekolojik dengenin korunmasına da katkı sağlanıyor. Vatandaşların sağlığını ön planda tutan Büyükşehir Belediyesi, vektör mücadelesine yönelik çalışmalarını yıl boyunca aralıksız sürdüreceğini duyurdu.

Manşetler

Motosiklet kavşağa kontrolsüz girerek otomobile çarptı: 1’i ağır 2 yaralı
Alanya’da çarpışan araba alev topuna döndü
Hamile eşini silahla yaralayan şahıs adliyeye sevk edildi
Mersin’de aranan 502 şahıs yakalandı, 115’i cezaevine gönderildi
Konaklama tesisleri ve araç kiralama firmalarına yönelik eş zamanlı denetim
Alanya’da piknik işletmesinde yangın korkuttu
Sahibiyle samimiyet kurduğu iş yerinden önce çöpleri, sonra 250 karton sigarayı çıkarttı
Antalya’da 2 milyon liralık boya malzemesi vurgunu
Burdur’da şehirlerarası yolcu taşımacılığına denetim
3 çocuk annesi eşini bıçaklayarak öldürdü, başında ağlayıp teslim oldu