“Kaleiçi ve Kapalı Yol bisiklete açılsın”

Antalya’da bisikletlilerin yaşadığı sorunları görüşen Antalya Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu, Kaleiçi ve Kapalı Yol’un bisiklet kullanımına açılmasını önerdi.

Antalya Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu, kentte bisiklet ulaşımıyla ilgili yaşanan sorunları görüşerek, bu sorunların çözüme kavuşturulmasıyla ilgili öneri kararlar aldı. Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda toplanan Gençlik ve Spor Çalışma Grubu üyeleri, Antalya kent merkezinde bulunan Kaleiçi ve Kapalı Yol olarak bilinen Kazım Özalp Caddesi’nin bisiklet ulaşımına açılması önerisini görüştü. Toplantıda nostaljik tramvay ve yeni tramvay hatlarında da bisikletlerin kullanılmasını önerildi.

‘BİSİKLET OTOPARKLARI OLUŞTURULMALI’

Kent Konseyi Gençlik ve Spor Çalışma Grubu Başkanı Recep Şengün, üyelerinden, bisiklet kulüplerinden ve bisiklet kullanan yurttaşlardan Kaleiçi’nde ve Kapalı Yol’da bisiklet kullanılmasına ilişkin talepler aldıklarını belirterek, “Kaleiçi ve Kapalı Yol’da şu anda ‘bisiklet giremez’ tabelaları var. Bu tabelalar kaldırılmalı. Kaleiçi, Kapalı Yol ile nostaljik tramvay ve yeni tramvay hatlarının bisiklet kullanımına açılmasını talep ediyoruz. Ayrıca Kaleiçi ve Kapalı Yol’da uygun yerlere bisiklet otoparkları oluşturulmalı” dedi.

Toplantıda bisiklet konusunda alınan kararların Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bildirilmesi kararı alındı. Haber Merkezi

Manşetler

Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
Isparta’da dağlık alanda yanmış aracın kenarında başsız erkek cesedi bulundu
Antalya’da şiddetli yağış etkili oldu, şimşekler görsel şölen oluşturdu
Karavanla denize sürüklenen Rus turistler kurtarıldı
Isparta’da sağanak yağış etkisini arttırdı: Yollarda su birikintileri oluştu
Dönerciden kurtlu salça ve turşu çıktı
Antalya’da kaçak bin 660 adet elektronik sigara ve 7 bin 500 paket sigara ele geçirildi
Tonlarca ağırlıktaki beton blok taşıyan tırın tekeri koptu
Vali Toros: "Kararlı, caydırıcı ve kesintisiz bir mücadele ile suçlulara nefes aldırmayacağız"
Osmaniye’de 2 kişinin hayatını kaybettiği kaza görüntülendi