Kanlıdivane’de müzik tarihle buluştu

Mersin'deki Kanlıdivane Antik Kenti'nde düzenlenen Devlet Opera ve Balesi'nin konseri büyük ilgi gördü.

Mersin'deki Kanlıdivane Antik Kenti'nde düzenlenen Devlet Opera ve Balesi'nin konseri büyük ilgi gördü. Obruğun çevresinde bulunan antik kentte yerlerini alan vatandaşlar, 10 yıl aradan sonra düzenlenen konser eşliğinde gün batımını izledi.

Devlet Opera ve Balesi tarafından Mersin'in Erdemli ilçesindeki ören yeri Kanlidivane'de "Antik Kentin Ezgisi" ismiyle konser düzenlendi. Orkestra şefliğini Naci Özgüç'ün, koro şefliğini Anıl Aydın'ın yaptığı konserde birbirinden güzel 12 eser izleyenlere keyif verdi. Yaklaşık 1,5 saat süren konseri izleyen vatandaşlar, 10 yıl aradan sonra ilk defa konser yapıldığını ve çok beğendiklerini söyledi. Konser gün batımı ile birlikte sona erdi.

Müzik ve tarih buluştu

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kentte birçok antik kent ve tescilli yapı bulunduğunu, Kanlıdivane'nin en önemlilerinden birisi olduğunu ifade etti. Müzikle tarihin bugün buluştuğunu aktaran Vali Pehlivan, "Kanlıdivane'nin yerleşimi milattan önce 3'üncü yüzyıla kadar dayanıyor. Milattan sonra 7'inci yüzyıla kadar devam etmiş. İsmini buradaki taşların kızılından aldığı söylenir. Burada büyük bir obruk var. Obruğun derinliği 50 metre, uzunluğu 142 metre, genişliği 95 metre, toplamda da 12 bin metrekare bir alana sahip" dedi.

Mersin'e kültür ve turizm amaçlı yaklaşık 1 milyon ziyaretçinin geldiğine dikkat çeken Pehlivan, ilerleyen süreçte çok daha fazla ziyaretçi ağırlamayı beklediklerini kaydetti.

Manşetler

Adana’da otomobil traktöre arkadan çarptı: 1’i ağır 4 yaralı
Adana’da iki evi kurşunlayan şüpheliler yakalandı
Makarna fabrikasında kazana düşen işçi hayatını kaybetti
Osmaniye’de cep telefonu bataryası ustanın elinde alev aldı
Burdur’da motosiklet kazası: 21 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 7 kilo 108 gram esrar ele geçirildi
Osmaniye’de hafif ticari araç tıra arkadan çarptı: 2 yaralı
Osmaniye’de park halindeki kamyon alev alev yandı
Manavgat’ta seyir halindeki otomobil yandı
Alanya’da seyir halindeki hafif ticari araç alev aldı