Karnaval esnafın yüzünü güldürdü, kebapçılar doldu taştı

Adana'da 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu olurken kebapçılar doldu taştı.

Adana'da 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu olurken kebapçılar doldu taştı.

Adana'da baharın gelişini simgeleyen ve şehrin üzerine sinen portakal çiçeği kokusuyla özdeşleşen 14. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı 1 Nisan'da başladı. 8 Nisan'a kadar sürecek karnavalın heyecanı tüm kenti sardı.

Kentte kebap ve şırdancılar başta olmak üzere tüm esnafın karnavalla birlikte işleri açıldı. Bu sene yerli ve yabancı binlerce kişinin katıldığı karnavalın esnafa can suyu olması bekleniyor.

"Adana, her zaman güzelliklerle anılmalı"

İHA muhabirine konuşan kebapçı Yaşar Aydın, "Portakal Çiçeği Karnavalı dolayısıyla yoğunuz. Turlarla gelen var, kendi özel araçlarıyla gelenler var. Çevre illerden ve Türkiye'nin hemen hemen her yerinden insanlar akın ediyorlar. İnsanlar eğleniyorlar ve mutlular. Biz de insanlara hizmet ediyoruz. Adana'ya değer katan etkinlikler bunlar. Adana böyle güzelliklerle anılmalı her zaman. İnsanları bekliyoruz. Burada her şey var ama önce lezzet var. Herkesi Adana'ya bekliyoruz" dedi.

"Ankara'dan karnaval için geldik"

Karnaval alanını gezmeye gelen Ayşe Hacivanoğlu, "Karnaval için Ankara'dan geldik. Adana'dan kebap yemeden dönmeyi düşünmüyorduk. Kebap yedik ve kebaptan çok memnun kaldık. Herkese tavsiye ediyorum" şeklinde konuştu.

"Herkese kebabı tavsiye ederiz"

Kırıkkale'den gelen Mahmut Elibol ise, "Buraya kadar gelmişken tabi kebap yemeden olmaz. Karnavala gelen herkese kebabı tavsiye ederiz" ifadelerini kullandı.

Ayşe Akyürek ise, "Kırıkkale'den Portakal Çiçeği Festivali için geldik. Çok beğendik çok memnun kaldık. Gelmişken kebap yiyelim dedik. Burası çok güzel. Gerçekten çok beğendim. Herkese tavsiye ederim" dedi.

Manşetler

"Alparslan Kuytul Suç Örgütü" soruşturmasında 44 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi
Kadını öldüresiye dövdü, serbest kaldı
Babasını ziyarete giden 15 yaşındaki Selin’den haber alınamıyor
Havalimanı otoparkındaki cinayetle ilgili emekli polis tutuklandı
Halatı kopan iskelede mahsur kalan 2 işçiyi itfaiye kurtardı
"Alparslan Kuytul Suç Örgütü" soruşturmasında 56 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Gölhisar Belediyesi hizmet binasında yangın
Ziyarete geldiği ağabeyinin evinin önünde silahla vurularak öldürüldü, yengenin feryatları yürekleri yaktı
Eşi Whatsapp grubundan tartıştı, kocası sopayla dayak yedi
Çifte cinayet 7 yıl sonra çözüldü: Oğulları devlete teşekkür etti