Kazandıran kart

Muratpaşa Belediyesi’nin artık alışveriş yaparken de kazandıran kartı Çevreci Komşu Kart’la cam, kağıt, plastik ve metalden oluşan nitelikli atıkları atmayıp biriktiren ilçe sakinleri, sadece eylül ayında 143 bin lira kazandı.

Muratpaşa Belediyesi’nin Türkiye’nin tek ödüllü geri dönüşüm projesi Çevreci Komşu Kart, nisan 2016’da pilot mahallelerde uygulamaya alındı. “Atma, biriktir, kazanalım” sloganıyla hayata geçirilen projeyle, cam, kağıt, plastik ve metalden oluşan nitelikli atıkları evinde ayrıştıran ve belirli gün ve saatte kapasının önünden geçen Çevreci Komşu Kart ekiplerine teslim eden ilçe sakinleri, lira karşılığı puan kazanmaya başladı.

Pilot mahallelerde sağlanan başarının ardından tüm ilçede uygulanmaya başlayan projeyle Muratpaşalılar, Nisan 2016’dan bu yılın eylül ayı sonuna kadar geçen sürede 5 milyon 887 bin lira kazandı. Aynı dönemde, ev ev toplanan atık miktarı ise 17 milyon 501 bin kilogram oldu. Sadece eylül ayında evlerden toplanan 263 bin 631 kilogram atık karşılığında kartlara 143 bin 34 lira yüklendi.

Muratpaşa Belediyesi, projeyle ev ekonomisi için bugüne kadar hiç olmayan bir maddi kaynak yaratırken Çevreci Komşu Kart, bu yıl ‘para kart’ özelliği de kazandı. Kredi kartı pos cihazı olan her yerde kullanılabilen kartlarla Muratpaşalılar, ister markette ister online alışverişte ödemelerini Çevreci Komşu Kartla yapabiliyor.  

Bununla birlikte, Çevreci Komşu Kart artık üye işyerlerinden yapılacak alışverişlerde yüzde 30’a varan indirim imkanı sunuyor. İndirimlerden yararlanmak için Muratpaşalıların alışverişlerinde Çevreci Komşu Kartlarını kullanmaları yeterli.

Manşetler

Mersin’de üst aramasında polislere direnen şahıslar ile polisler arasında arbede
ANSET soruşturmasında 5 tutuklama
Sulama kanalına giren çocuk boğuldu
"ÇATI KATI" SEYİRCİSİYLE BULUŞUYOR!
ANSET soruşturmasında 7 şüpheli adliyeye sevk edildi
Park halindeki nakliye kamyonunda motor yangını
Araçların motoruna giren kedi, itfaiyeyi seferber etti
Seraların arasında park halindeki otomobil alev alev yandı
Serik’te gecekondu yangını
Vatandaşlara usulsüz sağlık raporu aldırarak kamuyu 200 milyon TL zarara uğratan örgüte operasyon