Kepez Belediyesi’nde hizmet içi eğitimde ikinci etap

Kepez Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim programının ikinci etabı başladı.

Kepez Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim programının ikinci etabı başladı. Afet ve Kriz Yönetimi Uzmanı ve Eğitici Eğitmeni Yücel Binici, "Ekip Çalışması ve Ekip İçi İlişkiler", Sosyolog ve Uzman Eğitmen Türkan Metin ise "Etkili İletişim ve Beden Dili" konularında tecrübelerini paylaştı.

Kepez Belediyesi, şube müdürleri, şube şefleri ve birim sorumlularına yönelik düzenlediği hizmet içi eğitim programının, on farklı başlıktan oluşan ve beş hafta süren ilk etabını geçtiğimiz günlerde başarıyla tamamladı. Tüm belediye çalışanlarına yönelik olarak planlanan ikinci etap eğitimler, dört konu başlığı altında, üç grup halinde ve altı oturumda gerçekleştirilmek üzere başladı. İlk grup, ilk eğitim belediye personellerinin yoğun katılımıyla Kepez Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. Programın ilk oturumunda, saat 09:00 - 10:30 arasında, Afet ve Kriz Yönetimi Uzmanı ve Eğitici Eğitmeni Yücel Binici tarafından "Ekip Çalışması ve Ekip İçi İlişkiler" konusu ele alındı.

Ekip çalışması ve ekip içi ilişkiler

Eğitimde ekip dinamiklerine vurgu yapan Binici, "Ekipler, amaçlarını gerçekleştirebilmek için, üretecekleri mal veya hizmetle ilgili görevleri yerine getirecek nitelikli personele ve değişen bilgi ile teknolojiye uyum sağlamak için hizmet içi eğitime ihtiyaç duyarlar" dedi. Ayrıca ekip içinde oluşan küçük grupların doğal olduğunu, bunun anormal gruplaşmalar olarak değerlendirilmemesi gerektiğini belirtti. Binici, Ekiplerin kağıt üzerinde birkaç dakikada kurulabileceğini, ancak ekip olmanın bir süreç ve evrim meselesi olduğunu iyi bilen ve bu süreci yönetebilecek liyakate sahip yöneticiler olmadan, ekip çalışmasının mümkün olamayacağının altını çizdi.

Etkili iletişim ve beden dili

İkinci oturumda ise; Sosyolog ve Uzman Eğitmen Türkan Metin tarafından "Etkili İletişim ve Beden Dili" eğitimi verildi. Metin, iletişimin bireylerin kendilerini gerçekleştirmelerinde ve toplumla sağlıklı ilişkiler kurmalarında oynadığı kritik rolü anlattı. "Doğru iletişim ile kazanılamayacak insan yoktur" diyen Metin, sağlıklı iletişimin insan sağlığına olumlu etkilerine de dikkat çekti.

Manşetler

Rüyasında annesini gördü, rüya sandığı olayda annesini gerçekten öldürdü
Üç tekerli elektrikli motosiklet otomobille çarpıştı: 4 yaralı
Motosiklet yedek parça deposu olarak kullanılan muz serası alev alev yandı
Osmaniye’de otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Hatay’da devrilen tır yolu trafiğe kapattı, uzun araç kuyruğu oluştu
Mersin’de hamam ve masaj salonlarına denetim: 2 işletme kapatıldı
Burdur’da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Alanya’daki pompalı tüfekli cinayette 2 tutuklama, 1 şüpheliye adli kontrol
Antalya’da uyuşturucu operasyonunda 11 kilo 100 gram kubar esrar ele geçirildi
Osmaniye’de anız yangını meyve bahçelerine sıçradı: 1 kişi hastanelik oldu