Kepez camilerin bahçesini güzelleştiriyor

İlçesindeki tüm ibadethanelere temizlik, bakım ve onarım hizmeti de sunan Kepez Belediyesi, Habibler Mahallesi’ndeki Hacı Hasan Erkan Camii’nin bahçesini de çevre düzenlemesi çalışmasıyla güzelleştiriyor.

İlçe sakinlerinin sosyal yaşam alanlarının güzelleştirilmesine önem veren Kepez Belediyesi, bu amaçla sağlık kuruluşlarının, okulların, ibadethanelerin ve kamu kurumlarının hizmet taleplerini karşılıyor.
Bu kapsamda Habibler Mahallesi’nde, Düden Caddesi üzerinde bulunan Hacı Hasan Erkan Camii’nin bahçesi de güzelleştiriliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, başlattığı çevre düzenlemesi kapsamında caminin bahçesinde 1000 metrekare parke taşı çalışması gerçekleştiriyor. Bahçenin parke taşı çalışması yapılmayan kısımlarına ise çim ekilecek ve ağaç dikilecek. Yine bahçeye banklar yerleştirilecek. Yapımında sona gelinen çevre düzenlemesi çalışmasıyla cami cemaatinin namaz vakitlerini beklediği, sohbet ettiği ve cenaze namazının kılındığı bahçe güzel bir görünüm kazanmış olacak.   

Kepez’den 167 camiye destek
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, açıklamasında vatandaşların ibadetlerini sorunsuz bir ortamda yapabilmesi amacıyla ilçedeki 167’ye yakın caminin bakım, onarım ve bahçe düzenlemesiyle ilgili hizmet taleplerini imkânları dâhilinde karşıladıklarını söyledi.
Türk –İslam medeniyetinde hayatın merkezine yerleştirilen camilerin etrafında yaşamın şekillendiğini kaydeden Başkan Tütüncü, “Bu hassasiyetle ilçedeki camilerin fiziki alandaki sıkıntılarının çözümüne destek veriyoruz, vermeye devam edeceğiz” dedi.

Camilere temizlik hizmeti
İlçe genelindeki tüm camilerin iç mekan, çevre temizliği ile genel bakımını 12 yıldır periyodik olarak yaptıklarının altını çizen Başkan Tütüncü, pandemi döneminde de ibadethaneleri dezenfekte ettiklerini de aktardı.
Tütüncü, mobil halı yıkama makinesiyle camilerin yerinden çıkarılması zor olan halılarını da yerinde temizlediklerini hatırlattı.   
 Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, imkânlar dâhilinde ibadethanelere, okullara ve vatandaşların kamu hizmeti aldığı alanlara hizmet desteklerinin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Manşetler

Asi Nehri’ne düşen genç kayboldu
Mersin’deki kazada hayatını kaybedenlerin isimleri belli oldu
Araç yaya geçidinden geçmek isteyen vatandaşlara çarptı: 3 ölü, 3 yaralı
Otizmli öğrenciyi darbettiği iddia edilen öğretmene 15 bin liralık taksitli ceza ailenin tepkisine neden oldu
Standart dışı kullanılan araç trafikten men edildi
10 kişinin hayatını kaybettiği kazaya karışan firmanın bir başka otobüsü aynı güzergahta hız yaparken görüntülendi
Eski eşini sokak ortasında darbeden şahıs gözaltına alındı
Konteynerde çıkan yangın söndürüldü
Kahramanmaraş depreminin yeni görüntüleri ortaya çıktı
Sobadan zehirlenen baba ve kızı öldü, 2 kişi hastanede tedaviye alındı