Kepez’de sevgi üreten atölye

Kepez Belediyesi’nin desteği ile Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği tarafından açılan sevgi atölyesinde, özel çocuklara seramik ve el sanatları eğitimi veriliyor. Özel bireyler el sanatları öğrenirken, el ve iş becerilerini geliştiriyor, aile

Engellerin sınır tanımadığını ortaya koydukları birçok proje ile gösteren Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği ‘Sevgi Atölyesi’ ile yeni başarılara imza atıyor. Kepez Belediyesi’nin desteği ile Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği tarafından Zafer Mahallesi’nde açılan sevgi atölyesinde, özel çocuklara seramik ve el sanatları eğitimi veriliyor.  Özel bireyler el sanatları öğrenirken, el ve iş becerilerini geliştiriyor, aile ekonomilerine katkı sağlıyor, hem de sosyalleşme imkanı buluyor. Covid-19 tedbirleri kapsamında maske, mesafe ve hijyen kurallarının ön planda bulunduğu sevgi atölyelerinde, her ürün özel bireyler tarafından büyük bir sevgiyle üretiliyor.  

Aile bütçelerine destek sağlıyorlar

Antalya Down Sendromlular ve Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gülcan Ay, Sevgi Atölyesi’nin engelli bireylerin becerilerini geliştirmek ve aile bütçelerine katkı sağlamak amacıyla 2019’da kurulduğunu hatırlattı. Başkan Ay, sevgi atölyelerinde amaçlananın özel çocukların bir iş alanında istihdamına katkı sağlamak olduğunu söyledi.  Neden böyle bir şeye yapmaya karar verdiklerine de değinen Ay, “Özel çocukların farklı işyerlerinde istihdam edilmeleri zor bir süreç. Biz bunu 2013 yılından bu yana yaptığımız istihdam çalışmalarından gördük. Kendi bulundukları, kendilerinin benimsediği bir iş ortamında çalışmaları hem iş verimlerini, hem de motivasyonlarını artırıyor. Sevgi Atölyemizde, kupa, tişört, tabak baskı alanında çocuklarımıza eğitimler veriyoruz. Ve şuanda da birçok siparişler alıyoruz. Amaçladığımız çocuklarımızın istihdamına katkı sağlayabilecek bir projeyi hayata geçirebilmek” dedi.

Manşetler

Mersin’de torbacı operasyonu: 2 tutuklama
Osmaniye’de evde çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti
Antalya’da zehir tacirine operasyon kamerada: 7,5 kilogram esrar ele geçirildi
Dereye uçan otomobil hurdaya döndü: 3 yaralı
Markete ekmek verdiği sırada düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybetti
Kozan’da yer fıstığı tarlaları çamur içinde kaldı
Osmaniye’de samanlık yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü
Antalya’da alkollü sürücü ortalığı savaş alanına çevirdi: 4 yaralı
3 tırda 8 ton kaçak tütün ele geçirildi
Firari suç örgütü üyesi, MİT ve polisin ortak operasyonuyla yakalandı