Antalya polisi yaptığı yazılı açıklamada "Okullar Çevresinde Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulamasının" Çocukların en çok vakit geçirdikleri eğitim ortamlarının ve çevresinin daha güvenli olması, uyuşturucu başta olmak üzere her türlü zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak, birçok suçtan zarar görmelerini engellemek ve okul çevresinde öğrencilerin güvenliğini tehdit eden alanların daha güvenli hale getirilmesi amacıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.
Polis, Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde bulunan okul ve çevreleri ile yakınlarındaki park, bahçe vb. yerlerde başta narkotik suçlar olmak üzere, umuma açık yerler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve elektronik oyun salonları gibi yerlerde denetim yaptı.,
Bu denetimlerde 10 okul çevresinde faaliyet gösteren 3 İnternet Salonu,3 Park/Bahçe denetlendi. Bu denetimlerde şüpheli görülen 74 şahıs incelendi. Ayrıca trafik yönünden 6 adet araç incelenmiş, 4 motosiklet sürücüsüne toplam 4 bin 723 TL idari para cezası uygulandı. 1 motosiklet sigortası ve fenni muayenesi olmadığından, 1 motosiklet ise Çekme belgeli, plakasız ve sürücüsünün ehliyetsiz olması nedeni ile toplam 2 motosiklet trafikten men edilmiştir.
Polis, başta öncelikli okullarımız olmak üzere, tüm okullarımız çevresinde uygulamalarımız periyodik aralıklarla devam edecektir.
Haber Merkezi
Manşetler
Adana’da etiket mevzuatı uygunluğu denetimleri sürüyor: "3 milyon 845 bin lira cezai işlem uygulandı"
Peugeot marka otomobil alev topuna döndü
Erzin’de trafik kazası: 3 yaralı
Antakya’da otomobil yangını
Kayıp yaşlı adam 12 gündür bulunamadı
Antalya’da otomobilin şaftına gizlenmiş 17 kilogram metamfetamin ele geçirildi
Isparta’da iç giyim mağazasında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
Ehliyetini 2 yıl önce aldığını söyledi, aday sürücü olduğu tespit edilince ehliyeti iptal edildi
Kaza yapan tırdan kaçan anguslar şehir turunda
Kaza yaptığı motosikletini yaptıramadan tekrar kaza yaptı, yerde yaralı halde derdini anlattı