Kepez'den Kadınlar Günü'ne özel sergi

Kepez Belediyesi’nin Dokuma Modern Sanatlar Galerisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadın temalı özel bir sergiye kapılarını araladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Kepez Belediyesi'nin hizmete kazandırdığı Dokuma Modern Sanatlar Galerisi'nde açılışı yapılan özel bir sergiyle kutlandı. Sergide Safiye Bayraktar Otman, Menekşe Suzan Teker ve Zuhal Başbuğ'un, dokuma ve resim alanındaki eserleri Anadolu'da Kadın, Tüm Kadınların Hikayesi, Doku'n'malar başlıklarıyla yer aldı.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, açılış törenine katıldığı sergide toplumda kadının önemine dikkat çekti. Tütüncü, "Bizim anlayışımıza göre kadın muazzez bir varlıktır. Saygı duyulması, kutsanması gereken bir varlıktır. Bizim anlayışımız, kadının ayaklarının altına cennetleri yerleştirmiştir. Çünkü o, annedir. Hanımefendilerin kıymetini her şartta bilenler, bizim anlayışımıza göre insanların en hayırlısı olarak kabul edilir. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü elbette ki kutlayacağız. Ancak her günü bir kadınlar günü olarak değerlendireceğiz. Yıl içerisinde ne mutlu bize ki bu sanat galerisi, kadının anlatıldığı ve kadın emeğine dikkat çeken pek çok sergiye ev sahipliği yapıyor. Birbirinden değerli üç hanımefendi zarafetiyle, letafetiyle bizlere güzel bir sergi armağan ettiler. Onlara çok teşekkür ediyorum."dedi.

Başkan Tütüncü’nün konuşmasının ardından kurdela kesimi ile kadın temalı sergi Dünya Kadınlar Günü'nde açıldı.  Anadolu'da Kadın, Tüm Kadınların Hikayesi, Doku'n'malar adlı sergi, Dokuma Modern Sanatlar Galerisi'nde 30 Mart tarihine kadar ziyaretçiler tarafından gezilebilecek. Haber Merkezi

Manşetler

Kahramanmaraş’ta 243 bin sentetik ecza ele geçirildi
Acil servis önünde yaşanan kavga paniğe neden oldu
Arsuz’da kazan dairesi yangını binaya sıçramadan söndürüldü
‘Sazan Sarmalı’ dolandırıcılığı kuyumcuların hesaplarını bloke ettiriyor
Alanya’da gece saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Tetikçilik girişimi son anda engellendi: 6 kişi tutuklandı
Antalya’da kayıp yaşlı adam jandarma ekiplerince bulundu
Ceyhan Nehri’nde kaybolan ikinci çocuğun da cansız bedeni bulundu
Antalya’da jandarma ekiplerinden safari araçlara yönelik denetim
Antalya’da baraka yangında küle döndü, alevler villa ve lojmanlara sıçramadan söndürüldü