Kibyra Antik Kenti’nde Anjelika Akbar’ın piyano resitali

Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti, tarihi atmosferinde kültür ve sanatseverleri buluşturan unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Burdur'un Gölhisar ilçesindeki Kibyra Antik Kenti, tarihi atmosferinde kültür ve sanatseverleri buluşturan unutulmaz bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Burdur Valiliği koordinasyonunda ve Antalya Olgunlaşma Enstitüsü katkılarıyla düzenlenen etkinlikte, Burdur'un kadim çeyiz kültürü ve el nakışları sergilenirken, İbecik ve alaca dokumalar sergilendi. Kibyra Antik Kenti'nin Medusa mozaiğinde düzenlenen Anjelika Akbar'ın piyano resitali izleyicilerden tam not aldı.

"41 farklı geleneksel kıyafeti araştırarak bu defilede sunduk"

Sergi için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Antalya Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Emine Erkal, "38 yıldır Teke bölgesinin kültürel mirasını araştırıyor, ortaya çıkardığımız eserleri hem Türkiye'de hem de yurt dışında sergiliyoruz. İlk kez Burdur'da böyle bir organizasyonda yer almaktan onur duyuyoruz. Burdur yöresine ait 41 farklı geleneksel kıyafeti araştırarak bu defilede sunduk. 1800'lerin sonu ve 1900'lerin başına tarihlenen Burdur gelinliği de orijinal haliyle sergilendi. Nakış ve gümüş işleme atölyelerimizdeki ürünler, bölgenin kültürel mirasını gözler önüne seriyor" dedi.

"Sanatseverleri buluşturma noktasında bir etkinlik düzenlemiş olduk"

Burdur Valisi Tülay Baydar Bilgihan ise tarih tutkunlarıyla bir araya geldiklerini belirterek, "Hem bir piyano resitali hem Gölhisar'ın bütün aynı zamanda zenginliklerini görsellerle, resimlerle, aynı zamanda defilelerle, izleyicilerle buraya gelen sanatseverlerle buluşturma noktasında bir etkinlik düzenlemiş olduk. Tabii ki yaz boyunca düzenlediğimiz pek çok etkinlik vardı. Sanatsal etkinlikler, doğa turizmine dönük etkinlikler. Gölhisar ve Kibyra bizim için ayrıca çok anlamlı. Dolayısıyla bu etkinliklerin içerisinde burayı atlamak olmazdı. Bu akşam çok güzel bir piyano resitali dinleyeceğiz. İnşallah devamı gelsin, etkinliklerimiz devam etsin. Bugün alanımız kapasite dolayısıyla belki herkesi kucaklamaya yetmedi. Gönlümüz herkese açık. İnşallah önümüzdeki sene stadyumdaki, aynı zamanda arenadaki çalışmalarla, inşallah daha çok izleyiciyi daha çok tarih severleri burada ağırlama imkanımız olacak. Bütün herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Manşetler

Dolapta yakalanan hırsızdan polislere: "Maşallah ne oldu şimdi?"
Bucak Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde feci görüntüler
Kahramanmaraş’ta silahlı saldırı: 1 yaralı
Isparta’da feci kaza nişanlı çifti hayattan kopardı
Isparta-Antalya kara yolunda feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
Antalya’da evde ölü bulunan gencin teyzesinden yürek yakan ağıt: "Dayanamam ben, içim yanıyor"
Cinayetle biten kavgada hayatını kaybeden polis memuru son yolculuğuna uğurlandı
Burdur’da 2 genç tanımadığı bir kişi tarafından bıçaklandı
Bayram günü yangın afetini yaşadılar
Göç yolundaki leyleklere av tüfeğiyle ateş ettiler