Klimalı duraklar atıl hale geldi, vatandaşlar mağdur oldu

Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da vatandaşlar, kliması devre dışı bırakılan kapalı otobüs durakları yerine gölge alanlarda otobüs beklemek zorunda...

Türkiye'nin en sıcak illerinden Adana'da vatandaşlar, kliması devre dışı bırakılan kapalı otobüs durakları yerine gölge alanlarda otobüs beklemek zorunda kalırken, belediyeye tepki gösterdi.

Adana'da 2013 yılında güneş enerjisiyle çalışan klimalı otobüs durakları toplu taşıma araçlarını tercih eden vatandaşların kullanımına sunuldu. Yıllar boyu hizmet veren otobüs durakları son dönemlerde evsizler ve madde bağımlılarının mekanı haline geldi. Hal böyle olunca Adana Büyükşehir Belediyesi de klimaları iptal edip durakları atıl halde bıraktı. Yıllarca sıcak yaz günlerinde serin bir şekilde otobüs bekleyen Adanalılar artık gün içerisinde 40 dereceyi aşan sıcağa rağmen ağaç gölgelerinde otobüs beklemek zorunda kaldı.

Öte yandan, duraklarda klimalar çalışmadığı için içleri de kötü kokudan geçilmiyor. Vatandaşlar ise bu durumdan dert yanıyor.

"İçeride oturmayı bilirim ancak kokudan giremiyorum"

İnönü Parkı'nda otobüs bekleyen Çetin İnce, "Durakların bakımları yapılmıyor. Akşamları evsizlerin yatak yeri oluyor. İçeride evsizlerin yastığını, yorganını bulursunuz. Düşünce güzel ancak kullanım sıfır. Gidip içeride oturmayı bilirim ancak kokudan giremiyorum. Allah'tan burada oturma yeri var" dedi.

"Klimalar çalışsın, bakımı yapılsın"

Otobüs bekleyen Fethiye Göl, "Klimalı duraklar nerede, niye çalışmıyor. Ben yaşlı bir kadınım, eskiden durakta serinliyordum. Bazen ekranlar da bozuk oluyor. Bu durakları en güzel şekilde yapsınlar. Led ekranları düzeltsinler. Klimalar çalışsın, bakımı yapılsın" diye konuştu.

"Önlem alınmalı ve sık sık kontrol edilmeli"

Vatandaşlardan Cumali Serçe de, "Bizler mağdur oluyoruz. İnsanlar klimalı durakta otursa daha iyi. Buraya önlem alınmalı ve sık sık kontrol edilmeli. İnsanlar kapıyı açık bırakıp gidiyor. Kontrol olsa burası buz gibi olur" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Rüyasında annesini gördü, rüya sandığı olayda annesini gerçekten öldürdü
Üç tekerli elektrikli motosiklet otomobille çarpıştı: 4 yaralı
Motosiklet yedek parça deposu olarak kullanılan muz serası alev alev yandı
Osmaniye’de otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Hatay’da devrilen tır yolu trafiğe kapattı, uzun araç kuyruğu oluştu
Mersin’de hamam ve masaj salonlarına denetim: 2 işletme kapatıldı
Burdur’da tır ile hafif ticari araç çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Alanya’daki pompalı tüfekli cinayette 2 tutuklama, 1 şüpheliye adli kontrol
Antalya’da uyuşturucu operasyonunda 11 kilo 100 gram kubar esrar ele geçirildi
Osmaniye’de anız yangını meyve bahçelerine sıçradı: 1 kişi hastanelik oldu