Konargöçerler Kozan’a geldi

Torosların zirvesin de yazın koyunlarını ve keçilerine bakan konargöçerler 10 günlük zorlu yolculuğun ardından Kozan'a ulaştı.

Torosların zirvesin de yazın koyunlarını ve keçilerine bakan konargöçerler 10 günlük zorlu yolculuğun ardından Kozan'a ulaştı.

Feke ve Kayseri sınırında Bakır Dağı eteklerine 7 aydır konaklayan göçerler kışın Kozan'da bakacakları hayvanlarını ovaya indirdi. 10 günlük zorlu göçü tamamlayan göçerler trafik ekiplerinin de desteği ile sürülerini yeni yerlerine taşıdı.

Sürü sahibi İsmail Özcan, zorlu yolculuğun yoğun kış bastırmadan tamamladıklarını kaydederek, "Yaz boyunca yüksek kesimlerde hayvanlarımızı otlatıyoruz. Artık havalar soğudu. Tekrardan Kozan'a döndüm. Yaklaşık 10 gündür yoldayız. Yürüyerek geldik. Göç tamamlandı. Bizleri en çok trafik zorladı" dedi.

Göçerlerin zorlu yolculuğuna Kozan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de yardımcı oldu. Polis ekipleri eşliğin de sürü yeni bakımlarının yapılacağı alana götürüldü.

Manşetler

Minibüs refüje çıktı: Alkollü sürücü yaralandı
Motosikletli kadınla kavga eden otobüs şoförü serbest kaldı
40 yıl hapis cezasıyla aranıyordu, gardıroptan çıktı
İskenderun’da hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı
Antalya Büyükşehir Belediyesi soruşturmasında 3 tahliye
Payas’ta uyuşturucu operasyonu; 3 gözaltı
Isparta’da 19 yıl 7 ay hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
Mahkemede annesini öldüren babasına ’şok’ suçlamada bulundu
Isparta’da uyuşturucu ele geçirildi: 2 şüpheliye adli işlem
Muhittin Böcek ek ifadesini verdi