Konyaaltı’nda kantinlere sıkı denetimi

Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki eğitim kurumlarının kantinlerinde denetim yapmaya devam ediyor.

Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisindeki eğitim kurumlarının kantinlerinde denetim yapmaya devam ediyor. Denetim sırasında tespit edilen tarihi geçmiş ve hijyenik olmayan ürünler imha edilirken, işletme sahiplerine de 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesine göre idari yaptırım uygulanıyor.

Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe sınırları içerisinde yer alan eğitim kurumlarının kantinlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Öğretmen ve öğrencilerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde beslenmesi için yapılan bu denetimler, hijyen ve son kullanma tarihi geçmiş ürünlere yönelik yapılıyor. Denetimde, satılan gıda maddelerinin sağlık şartlarına uygunluğu, ürünlerin son kullanma tarihleri ve iş kantinlerin ruhsatları denetleniyor. Ekipler denetim sırasında işletmelere sağlık yönetmeliği, hijyen ve genel kurallar hakkında bilgiler de veriyor. Zabıta ekipleri, eylül ve şubat aylarında halk sağlığı için yaptığı denetimlerde, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca idari yaptırımlar yapıyor.

Amaç öğrenci sağlığı

Öğrencilerin sağlığına büyük önem verildiğini kaydeden ekipler, çocukların sağlıklı beslenmesinin, sağlıklı geleceği de beraberinde getireceğini vurguladı. Ayrıca ekipler, bu kapsamdaki denetimlerini düzenli olarak sürdüreceklerini ve kurallara uymayan işletmelere gerekli yaptırımların uygulanacağını da belirtti. Amaçlarının öğrenci sağlığını tehlikeye atacak hiçbir duruma müsamaha göstermemek olduğunun da üzerinde duran Konyaaltı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk sağlığı için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Manşetler

Hatay’da uyuşturucu satıcıların yönelik operasyon; 4 gözaltı
Otomobil kanala uçtu, facia ucuz atlatıldı
"Polisiz" diyerek eve giren şüpheliler anne ile oğlunu vurdu
Uzaklaştırma kararını kaldırttığı kocası tarafından bıçaklanan kadın ağır yaralandı
Cep telefonu elinden alınınca evden kaçan 13 yaşındaki kız aranıyor
Kalp krizi geçiren asker son yolculuğuna uğurlandı
Osmaniye’de otomobil inşaat malzemelerine çarptı: 2’si ağır 3 yaralı
Otel lojmanında çıkan yangın korkuttu
Isparta’da mermer paletin altında kalan işçi hayatını kaybetti
Osmaniye’de jandarma bir haftada 109 şüpheliyi yakaladı