Korkuteli’nde festival ve zafer coşkusu bir arada yaşandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Korkuteli Belediyesi iş birliğinde bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut...

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Korkuteli Belediyesi iş birliğinde bu yıl 33'üncüsü düzenlenen Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri, büyük bir coşkuya sahne oldu. Sevcan Orhan'ın sahne aldığı gecede Antalyalılar hem şenlik hem de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı bir arada kutladı.

Korkuteli Eski Köy Garajı'nda kurulan şenlik alanını dolduran binlerce vatandaş 33. Altın Kiraz Yağlı Pehlivan Güreşleri ve Şehzade Korkut Şenlikleri'nde, festival coşkusunu yaşadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Korkuteli Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen şenlik, Sevcan Orhan konseriyle başladı.

"Korkuteli ilçemize 1 milyar 381 milyon lira yatırım yaptık"

30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, "Bugünler tabi ki çok kıymetli çok önemli. Cumhuriyetimizin kuruluşunun, kurtuluşunun, bağımsızlığın ve özgürlüğün zaferi 30 Ağustos Zafer Bayramınızı şimdiden kutluyorum. Korkuteli benim toprağım. Ailem burada. Biz Antalya'mızın 19 ilçesinde 913 mahallede hiç kimsenin görüşüne, siyasi duruşuna bakmadan ayırmadan çalışmalar yapacağız. Tabi ki Korkuteli'nde de çalışacağız. Bir insanın kendi ilçesine, atasının topraklarına faydası olmazsa Kaş'a da Gazipaşa'ya da faydası olmaz. Onun için Korkuteli özelimizdir bizim. Burada tüm kurum kuruluşlarla kaymakamımız dahil olmak üzere Korkuteli belediye başkanımız, meclis üyelerimizle ve çalışma arkadaşlarımızla beraber Antalya Büyükşehir belediyesi olarak bütün ekibimizle yatırımlarımıza devam edeceğiz. Geçen 5 yılda her şeye rağmen çalışmalar yaptık. Korkuteli ilçemize 1 milyar 381 milyon lira yatırım yaptık. Burada Korkuteli Belediye Başkanı topuklu efemiz ne söylediyse sonuna kadar onun yanındayım, Korkutelili hemşehrilerimizin yanındayım" diye konuştu.

Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran da, "Korkuteli için festivallerimizi ve ata sporumuzu yaşatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türk Halk Müziği'nin sevilen ismi Sevcan Orhan sahne aldı. Orhan gece boyunca duygusal şarkılarıyla dinleyenleri hüzünlendirirken, hareketli şarkılarıyla şenlik alanını coşturdu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Sevcan Orhan'a Antalya'nın simge eserlerini içeren cam fanus hediye ederken, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran da şenliğe katkılarından dolayı Başkan Muhittin Böcek'e üzerinde "siyasetin altın kemerli başpehlivanı" yazan bir kıspet hediye etti.

Binlerce Antalyalının katıldığı geceye Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Korkuteli Belediye Başkanı Saniye Caran, CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Korkuteli Kaymakamı Sezgin Üçüncü, meclis üyeleri, siyasi partilerin il ve ilçe başkanları, kurum ve kuruluşların temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Manşetler

Adana’da otomobil traktöre arkadan çarptı: 1’i ağır 4 yaralı
Adana’da iki evi kurşunlayan şüpheliler yakalandı
Makarna fabrikasında kazana düşen işçi hayatını kaybetti
Osmaniye’de cep telefonu bataryası ustanın elinde alev aldı
Burdur’da motosiklet kazası: 21 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti
Jandarmadan uyuşturucu operasyonu: 7 kilo 108 gram esrar ele geçirildi
Osmaniye’de hafif ticari araç tıra arkadan çarptı: 2 yaralı
Osmaniye’de park halindeki kamyon alev alev yandı
Manavgat’ta seyir halindeki otomobil yandı
Alanya’da seyir halindeki hafif ticari araç alev aldı