Kozan’da taziye ve kültür evi dualarla açıldı

Adana'nın Kozan ilçesinde bir iş insanı desteği ile Kozan Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan "Kültür ve Taziye Evi" törenle kapılarını açtı.

Adana'nın Kozan ilçesinde bir iş insanı desteği ile Kozan Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan "Kültür ve Taziye Evi" törenle kapılarını açtı. Açılışın ardından kurulan iftar sofrasında vatandaşlar oruçlarını açtı.

Adana'nın Kozan ilçesinde Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı'nın öncülüğünde ilçeye bir iş insanı desteği ile taziye ve kültür evi kazandırılarak açılışı yapıldı.

Açılış töreninde konuşan Kozan Belediye Başkanı Mustafa Atlı, ilçede ilk kez taziye ve kültür evini bir iş insanın desteği ile ilçeye kazandırdıklarını kaydederek, "İlçemizdeki kültür ve taziye evlerinin sayısını artırmayı hedefliyoruz. İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. İlçemizin gelişmesi ve büyümesi için dayanışma içinde olmaktan mutluyuz" dedi.

AK Parti Adana İl Başkanı Tamer Dağlı ise taziye ve kültür evininin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, "İlçemizde memleket sevdalısı insanların olması bizleri gururlandırıyor. Birlik ve beraberlik içinde Kozan için çalışmaya devam ediyoruz. İlçemize 5-10 adet yeni halı saha kazandıracağız. Ayrıca Jandarma taşındığında yerine Aile Sağlığı Merkezi açacağız" şeklinde konuştu.

Şevkiye Mahallesi, Şehit Şefik Uçak Sokak üzerinde, toplam 3 bin 672 metrekarelik alan üzerine inşa edilen merkez, sadece bir taziye evi değil, sosyal bir yaşam alanı olarak kullanılacak. Tesisin 250 metrekarelik kapalı alanı, cenaze merasimlerinin yanı sıra; özellikle dar gelirli vatandaşların nişan, düğün ve sünnet gibi sosyal etkinliklerini ücretsiz olarak gerçekleştirebilmeleri için tahsis edilecek.

Açılış konuşmalarının ardından protokol ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açılış gerçekleştirildi. Program sonrasında katılımcılar kurulan iftar sonrasında oruçlarını açtı.

Manşetler

Eşi tarafından pompalı tüfekle vurulan kadın hayatını kaybetti
BAHAR: KARARIN MERKEZİNDE ÜYE OLACAK
Mersin’de seyir halindeki otomobil devrildi: 1 ağır yaralı
Rus uyruklu turist konakladığı otelin koridorunda ölü bulundu
4 katlı binanın çatısı alev alev yandı
Üzerine geçirdiği çöp poşetiyle gelip otomobili kundakladı: Yangın 3 katlı binaya sıçradı
Kürek sörfü yaparken boğularak hayatını kaybeden gencin annesinin feryatları yürek sızlattı
Belediyenin foto kapanına saldırı
Adana’da genç şahıs boş arazide ölü bulundu
Antalya’da panelvan kontrolden çıktı: 1 yaralı