Kozan’ın tarihi ve doğal güzel alanı da kuraklıktan nasibini aldı

Adana'nın Kozan ilçesindeki tarih ve doğanın bir araya geldiği M.S. 325 yılında Romalılar tarafından yapılan Tarihi Roma Köprüsü, Çukurova'nın en...

Adana'nın Kozan ilçesindeki tarih ve doğanın bir araya geldiği M.S. 325 yılında Romalılar tarafından yapılan Tarihi Roma Köprüsü, Çukurova'nın en büyük üçüncü köprüsü olma özelliğini taşıyor. Köprünün yer aldığı Atatürk Parkı, tarih ve doğayı bir araya getirse de bu yıl park içindeki kanala kuraklık nedeni ile su verilememesi ziyaretçileri hayal kırıklığına uğrattı.

Hafta sonu tatilini doğayla iç içe geçirmek isteyen Adanalılar, Bucak Mahallesi'nde yer alan Bucak Vadisine ve ilçe merkezindeki Atatürk Parkı, Tarihi Roma Köprüsü çevresine akın ediyor.

Atatürk Parkındaki tarih ve doğanın bir araya geldiği M.S. 325 yılında Romalılar tarafından yapılan, 11 gözlü, 70 metre uzunluğunda ve 3.9 metre genişliğindeki Tarihi Roma Köprüsü, Çukurova'nın en büyük üçüncü köprüsü olma özelliğini taşıyor. Köprünün yer aldığı Atatürk Parkı, tarih ve doğayı bir araya getiren eşsiz bir güzelliğe sahip olsa da bu yıl park içindeki kanala kuraklık nedeni ile su verilememesi ziyaretçileri üzdü.

Bucak Mahallesi'ndeki doğal kaynak suyunun çıktığı vadide de su seviyesinin geçtiğimiz yıllara göre düşmesine rağmen vadideki ördekler, kazlar ve balıklar; doğaseverlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Kuş sesleriyle bütünleşen bölge hafta sonu stresi atmak için en çok tercih edilen mekanlardan biri.

Doğanın tadını çıkarmak için hafta sonunu değerlendiren gençlerden Zeynel Aktaş, "Eskiden burada su vardı ama şimdi yok. Bu yüzden yosunlu görünüyor. Yine de doğa çok güzel" dedi. Atatürk parkını sevdiğini söyleyen Ali Kemal Sevil ise, "Kozan gün geçtikçe güzelleşiyor. Buraya yapılan tesislerle birlikte doğa harika görünüyor ama kuraklık hepimizi üzüyor. Eskiden kanalda su vardı, şimdi yok. Yine de burada dinlenmek huzur veriyor" diye konuştu.

Doğanın içinde yaşamanın ayrıcalık olduğunu ifade eden Sudenaz Kocakaplan ise, "Atatürk Parkı ve Bucak Vadisi son dönemde çok gelişti. Bir genç olarak yaşadığımız yerde yeşilin bol olması bizi mutlu ediyor. Fotoğraf çekiyoruz, hafta sonları burada dinlenmek çok keyifli" dedi.

Manşetler

Araç yaya geçidinden geçmek isteyen vatandaşlara çarptı: 3 ölü, 3 yaralı
Otizmli öğrenciyi darbettiği iddia edilen öğretmene 15 bin liralık taksitli ceza ailenin tepkisine neden oldu
Standart dışı kullanılan araç trafikten men edildi
10 kişinin hayatını kaybettiği kazaya karışan firmanın bir başka otobüsü aynı güzergahta hız yaparken görüntülendi
Eski eşini sokak ortasında darbeden şahıs gözaltına alındı
Konteynerde çıkan yangın söndürüldü
Kahramanmaraş depreminin yeni görüntüleri ortaya çıktı
Sobadan zehirlenen baba ve kızı öldü, 2 kişi hastanede tedaviye alındı
Üzerine kaya düşen işçi öldü
Isparta’da av koruma denetimlerinde 3 avcıya idari işlem