Kozanlılar top atışıyla oruçlarını açıyor

Adana'nın Kozan ilçesinde vatandaşlar tarihi kaleden atılan top ile oruçlarını açıyor.

Adana'nın Kozan ilçesinde vatandaşlar tarihi kaleden atılan top ile oruçlarını açıyor.

Kozan'da vatandaşlar oruçlarını geleneksel yöntemlerle açıyor. Kozanlılar tarihi Kozan Kalesinden atılan top ile açmaya devam ediyor. Geleneği sürdüren Kozanlılar her yıl Ramazan ayının maneviyatını tarihi camileri ile birlikte yaşıyor. Kozan Kalesi eteklerinden ateşlenen top sesi ilçenin her tarafından duyuluyor. Kaleye gelen çocuklar ise top atışını büyük bir heyecanla bekliyor.

Enver Sarı adlı vatandaş, "Bu senede ilçemizde geleneği yaşatarak kaleden top atışı yapılıyor. Bu gelenek yüzyıllar öncesine dayanıyor" dedi.

Kalede top atışını izlemeye gelen çocuklardan Ervanur Koca Kaplan, "Kaleye arkadaşlarım ile geliyorum. Burada topu izliyoruz. Ramazan'da çok mutlu oluyoruz. 11 ayın sultanı Ramazan ayın da çok mutluyuz" diye konuştu.

Ayşe Sarıova adlı çocuk ise, "Burada top atışını izlemek çok heyecanlı oluyor. Çok mutlu oluyoruz" diye konuştu.

Manşetler

Şarampole devrilen otomobil hurdaya döndü
10 kişinin öldüğü kazaya karışan otobüs firmasına ait başka bir otobüse aynı güzergahta aşırı hız cezası
Adana’da biri cinayetten aranan 2 firari hükümlü yakalandı
Manavgat’ta otomobille çarpışan motosikletli yaralandı
Isparta’da okul tuvaletine yerleştirilen kameralar bulunduğu yerden kaldırıldı
Adana’da 7 hırsızlık olayına karışan şüpheli yakalandı, "Pişmanım" dedi
Ters yönden gelen motosikletin otomobille çarpışma anı kamerada: 1 yaralı
Otomobille çarpışan hafif ticari araç yan yattı: 2 yaralı
Gazipaşa’da bıçaklı kavga: 2 yaralı, 4 gözaltı
Hatay’da 2 katlı müstakil ev alevlere teslim oldu