Küçük Ressam Berra Karen’den 1. Kişisel Resim Sergisi

Adana'nın Seyhan İlçesine bağlı Hayriye Kemal Kusun İlkokulu 2-A Sınıfı'nın 8 yaşındaki öğrencisi Berra Karen Aktepe, 30 eserden oluşan 1. Kişisel...

Adana'nın Seyhan İlçesine bağlı Hayriye Kemal Kusun İlkokulu 2-A Sınıfı'nın 8 yaşındaki öğrencisi Berra Karen Aktepe, 30 eserden oluşan 1. Kişisel Resim Sergisi'ni eğitim gördüğü okulunda açtı.

Okul yönetiminin desteğiyle açılan sergi hakkında konuşan Berra Karen Aktepe'nin annesi Aslıhan Aktepe, "Karen, 13 Kasım 2015 yılında İskenderun'da doğdu. 8 yaşındadır. Ben Adanalı, babası İskenderunludur.İskenderun'da anaokuluna giderken kendi kendine resim çizmeye başladı. Öğretmenleri tarafından bu yönü fark edilen Karen resim kursuna gitti. İskenderun'da Yıldız Kolukırık adlı resim öğretmeninden özel dersler aldı. 6 Şubat 2023 depreminden sonra İskenderun'dan Adana'ya gelen Berra Karen, Hayriye Kemal Kusun İlkokulu 2-A Sınıfına yazıldı. Adana'da haftada Naime Fidan adlı öğretmenden resim kursu almaya devam eden Berra Karen, ilk kişisel resim sergisini 2A Sınıfı Öğretmeni Erdinç Buğatekin'in teşvikiyle açmıştır. Kendisine bu bu imkanı sağlayan Okul Müdürü Hüseyin Bolkan Beye ve okul yönetimine ve öğretmenlerine teşekkür ederiz" dedi.

Hayriye Kemal Kusun İlkokulu Müdürü Hüseyin Bolkan da sergi açılışında yaptığı konuşmada, "Sevgili Berra Karen Aktepe, bu yaşta minik yüreğinle, yapmış olduğun resimleri görmek beniz ziyadesiyle memnun etti. İlk minik serginin benim okulumda sergilemen de ayrıca gurur vericidir. Bundan sonraki hayatında büyük bir ressam ve sanatçı olacağına inancım tamdır. Ailenin de desteği ile çok şeyler başaracağına inanıyorum. Ömür boyu sağlık, mutluluk be başarılar dilerim" dedi.

2-A Sınıfı Öğretmeni Erdinç Buğatekin ise, "Değerli kızım Karen; Yaptığın çalışmaları zevkle seyrettim. Ellerine sağlık.Hayatta başarılarının devamını dilerim. Başka çalışmalarda da beraber olmak üzere" diye konuştu.

Açılışta tüm sınıfların öğrencileri, öğretmenleri ve veliler Berra Karen Aktepe'yi yalnız bırakmayarak sergiyi ziyaret ettiler. Ana Sınıfı öğrencileri de Berra Karen Aktepe'ye bir buket çiçek hediye ettiler. Berra Karen de öğrencilere çikolata ve şeker verdi.

10 adedi guaj ve sulu boya ile tuvale çizdiği resimlerin yanı sıra 30 adet kara kalem çalışmasını sergileyen Berra Karen Aktepe, gelecek için umut vaat eden ressamlar arasında görülüyor.

Manşetler

Çöp toplama sırasında yanan kamyonunu itfaiyeye sürdü
Öldürdüğü eşini evinin banyosuna gömdü
Tüplerin saklandığı ev alev aldı: Patlama anları kamerada
Kahramanmaraş’ta okulda koku paniği: Yaklaşık 17 öğrenci hastaneye sevk edildi
Belediye önünde kendini yaktı
Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
Isparta’da dağlık alanda yanmış aracın kenarında başsız erkek cesedi bulundu
Antalya’da şiddetli yağış etkili oldu, şimşekler görsel şölen oluşturdu
Karavanla denize sürüklenen Rus turistler kurtarıldı
Isparta’da sağanak yağış etkisini arttırdı: Yollarda su birikintileri oluştu