Kumluca’da Yörük ateşi yakıldı

24. Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali'nin başlamasıyla Kumlucalılar özledikleri festival havasına kavuştu.

24. Geleneksel Kumluca Tarım ve Seracılık Festivali'nin başlamasıyla Kumlucalılar özledikleri festival havasına kavuştu.

Yörük göçü ile Kumluca'da Yörüklerin yaylaya göçlerini canlandıran vatandaşlar, Yörük kıyafetleri ve geçmişte kullanılan tarım aletleriyle, Gödene Caddesi'nden Karatepe Stadyumu'na yürüdü. Deve, eşek, at, köpek gibi hayvanlar ve geçmişte kullanılan tarım aletleriyle, çeşitli yaşam malzemelerin sergilendiği etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Temsili Yörük göçünün ardından kurulan çadırlara vatandaşlar ve turistler akın akın geldi.

Uluslararası boyutta olan, dünyadaki Türklerin bir araya gelebildikleri Yörük-Türkmen kültürünün yaşatıldığı bir yer olan Kumluca'da, dün akşam Yörük çadırları kuruldu ve Yörük ateşi yakıldı. Yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret ettiği çadırlarda her sene olduğu gibi Yörük kültürünün izleri nesillerden nesillere aktarıldı.

Manşetler

Kahramanmaraş’ta tarlaya yıldırım düştü: 1 yaralı
Adana’da oto galericiler sitesinde silahlı saldırı: Çok sayıda araç zarar gördü
Avrupa ülkelerine ’dijital mektup’ göndererek dolandırıcılık yapan şebeke çökertildi
Isparta’da park halindeki araçta 2 gencin cansız bedeni bulundu
Antalya’da otluk alan yangını itfaiye ekiplerince söndürüldü
Mersin’de suç örgütüne yönelik operasyonda 16 tutuklama
Çocuklarını okuldan almak için yola çıkan anne, motosikletiyle karıştığı kazada hayatını kaybetti
Nostalji tramvayında yangın: Esnafın dikkati tramvayı kül olmaktan kurtardı
Adana’da minibüsün çarptığı yaya hayatını kaybetti
Isparta’da 5 kişinin hayatını kaybettiği feci kazada sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi