Kupaları Başkan Uysal verdi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 16 yaş altı 64 sporcunun da mücadele ettiği 14’üncü Antalya Kış Briç Festivali’nde, Muratpaşa Belediyesi adına düzenlenen özel turnuvada dereceye giren sporculara kupalarını takdim etti.

Antalya Briç Kulübü’nün Muratpaşa Belediyesi’nin destekleriyle bu yıl 14’üncüsünü gerçekleştirdiği Kış Briç Festivali Falcon Otel’de başladı. Turnuvaya Türkiye’nin farklı illerinden 258 sporcu katılırken, 16 yaş ve altı 64 briç sporcusu da festival kapsamında düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda mücadele ediyor. Festival, pazar günü oynanacak final karşılamalarıyla sona erecek.

Başkan Uysal, son derece çekişmeli maçların yaşandığı festivale konuk olarak, Muratpaşa Belediyesi adına özel düzenlenen turnuvada dereceye giren sporculara kupalarını takdim etti. Briç tutkunlarını buluşturan festivalin 14’üncü yaşını kutluyor olmasının çok değerli olduğunu dile getiren Başkan Uysal, briçin her şeyden önce bir zihin sporu olduğunu söyledi.

Bu anlamda zihin sağlığı için briçin yapılabilecek spor dalları arasında önde geldiğini belirten Başkan Uysal, “Bu festivalde özellikle 16 yaş ve altı sporcularımızın mücadele ediyor olmasının altını çizmemiz gerektiğini düşünüyorum.  10 yaşından başlayarak çocukların briç öğrenmesi, gelişimleri için olumlu sonuçlar ortaya çıkartıyor. Çocuklarımızın bu zihin sporunu öğrenmesi, analitik ve çok yönlü düşünme, konsantrasyon, planlı olma gibi özelliklerini geliştirecektir” diye konuştu. Haber Merkezi

Manşetler

Antakya’da 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
İskenderun’da günübirlik apartlara fuhuş operasyonu: 3 gözaltı
Isparta’da yaylada mahsur kalan çobanlar 30 saat sonra kurtarıldı
Isparta’da tartıştığı arkadaşı tarafından bıçaklanarak öldürüldü
Isparta’da yüksekten düşen 36 yaşındaki kadın hayatını kaybetti
Yargıtay bozdu, yerel mahkeme geri adım atmadı
Sokakta yaşayan adamı yumruklayan çocuğa ev hapsi cezası
Yangında ev sahibi dumandan etkilendi, mahsur kalan kedi ekiplerce kurtarıldı
İş yerinde kanlı saldırı: Başından ve göğsünden vuruldu
Kahramanmaraş’ta okul önlerinde sıkı denetim