Kuraklık nedeniyle Seyhan Nehri’ne su verilmeyince atık su gerçeği ortaya çıktı

Adana'da Seyhan Nehri'ne kuraklık nedeniyle su verilmeyince, nehre bırakılan atık sular gün yüzüne çıkarak görenlerin tepkisine yol açtı.

Adana'da Seyhan Nehri'ne kuraklık nedeniyle su verilmeyince, nehre bırakılan atık sular gün yüzüne çıkarak görenlerin tepkisine yol açtı.

Kuraklık nedeniyle bir süredir Seyhan Baraj Gölü'nden, Seyhan Nehri'ne su akışı durduruldu. Bu nedenle nehirde su yok denecek kadar azaldı. Suyun azalmasıyla birlikte atık sularında nehre döküldüğü ortaya çıktı. Bu duruma vatandaşlar da tepki gösterdi.

Mahalle sakinlerinden Durmuş Deniz, yıllardır bu durumun sürdüğünü belirterek, "Burası yıllardır bu şekilde ve çok kötü kokuyor. Buradan adeta zehir akıyor, burnumuzu kapatmak zorunda kalıyoruz. Buradaki apartmanlardan akan kanalizasyon suyu olabilir. Daha önce de buraya dökülüyordu ancak sular kesilince her şey ortaya çıktı" dedi.

Doğa fotoğrafçısı Kadir Acarlar ise fotoğraf çekmek için nehir yatağına indiğinde yoğun koku ile karşılaştığını söyledi. Acarlar, "İnanılmaz bir koku vardı ve burnumu kapatmak zorunda kaldım. Bunun atık su mu yoksa yağmur suyu mu olduğunu anlayamadım. Bu durum Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ya da her kim sorumluysa onların Adanalılara açıklama yapmasını gerektiriyor. Çünkü bu sular tarımsal sulamada da kullanılıyor. Bu su ile büyüyen meyve ve sebzeleri herkes tüketiyor. Buradan tutulan balıkların nasıl yenildiğini gerçekten anlayamıyorum" diye konuştu.

Manşetler

Eşinin açtığı boşanma davası sonrası villasını ve aracını ateşe veren mimar hayatını kaybetti
Antik kente yakın zeytinlik alanda yangında 1,25 dönüm zarar gördü
Kahramanmaraş’ta 243 bin sentetik ecza ele geçirildi
Acil servis önünde yaşanan kavga paniğe neden oldu
Arsuz’da kazan dairesi yangını binaya sıçramadan söndürüldü
‘Sazan Sarmalı’ dolandırıcılığı kuyumcuların hesaplarını bloke ettiriyor
Alanya’da gece saatlerinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Tetikçilik girişimi son anda engellendi: 6 kişi tutuklandı
Antalya’da kayıp yaşlı adam jandarma ekiplerince bulundu
Ceyhan Nehri’nde kaybolan ikinci çocuğun da cansız bedeni bulundu