Kurban Bayramı öncesi yoğun şalgam mesaisi

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Adana'nın vazgeçilmez lezzetlerinden şalgama olan talep arttı.

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Adana'nın vazgeçilmez lezzetlerinden şalgama olan talep arttı.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Özellikle kırmızı et tüketiminin yoğunlaştığı bayram döneminde vatandaşlar, doğal ve geleneksel içeceklere yönelmeye başladı. Hal böyle olunca da Adana'nın tescilli lezzeti şalgam suyu sofralarda yerini aldı. Şalgam üretiminde ise yoğun mesai sürüyor.

Konuyla ilgili Büyük Usta & Serfressh Şalgam Firması Yetkilisi Çağatay Tanır, üretim tesislerinde yoğun mesai yapıldığını anlatarak İHA muhabirine konuştu.

"Vatandaşlar doğal içeceklere yöneliyor"

Kurban Bayramı öncesinde şalgam satışlarında ciddi artış yaşandığını ifade eden Çağatay Tanır, tüketicilerin son dönemde daha sağlıklı ve geleneksel ürünleri tercih ettiğini belirtti. Şalgamın özellikle kırmızı etin yanında yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Tanır, "Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte tüketicilerimizin doğal ve geleneksel içeceklere yönelmesi, şalgam talebini inanılmaz derecede artırıyor. Tüketicilerimiz hem daha sağlıklı içecek alternatifleri arıyor hem de geleneksel ürünleri özellikle kırmızı etin yanında tercih ediyor" dedi.

"Hazımsızlık ve şişkinliği azaltıyor"

Şalgamın kırmızı et tüketimi sonrası yaşanan rahatsızlıkların önüne geçebildiğini dile getiren Tanır, "Kırmızı etle birlikte tüketildiği zaman insanların şişkinlik ve hazımsızlık hissini azalttığını görüyoruz. Bu sebeple özellikle Kurban Bayramı gibi kırmızı etin yoğun tüketildiği dönemlerde şalgama olan talep daha da artıyor" diye konuştu.

"Hatlarımız hiç durmadan çalışıyor"

Artan talepleri karşılayabilmek için yoğun mesai yaptıklarını ifade eden Tanır, bölgedeki şalgam üreticilerinin bayram öncesi yoğun tempoda çalıştığını söyledi. Tanır, "Kurban Bayramı'nda artan talep sebebiyle bölgemizdeki tüm şalgam üreticileri canla başla mücadele ediyor. Üretim taleplerini karşılamak için fazla mesailer yapılıyor. Hatlarımız son gazla, hiç durmadan tam kapasite çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Aracıyla nehre düşen gencin cansız bedenine ulaşıldı
Adana’da 274 motosiklet sürücüsüne ceza kesildi
Antalya’da otomobil ile kamyonet çarpıştı: 7 yaralı
Mersin merkezli bahis operasyonunda tutuklu sayısı 83’e yükseldi
Isparta’da kamyonet ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı
Antalya’da kazada hayatını kaybeden motosikletli 2 gencin cenazesi teslim alındı
Isparta’da foseptik çukuruna düşen yavru köpek ve kaplumbağa kurtarıldı
Sel afetinde evladını kaybeden annenin, ‘Beni dinlemedin oğlum, sana gitme dedim’ sözleri yürekleri dağladı
Kurban pazarlarında sahte para ve dolandırıcılığa karşı uyarı
Burdur’da 3 otomobil çarpıştı: 5 yaralı