Kurban Bayramı’nın olmazsa olmazı et kütüğü

Kahramanmaraş'ta ustalar tarafından hazırlanan birbirinden farklı et kütükleri kurban bayramında vatandaşlar tarafından kullanılıyor.

Kahramanmaraş'ta ustalar tarafından hazırlanan birbirinden farklı et kütükleri kurban bayramında vatandaşlar tarafından kullanılıyor.

Kurban Bayramı nedeniyle bayram öncesi Tarihi Demirciler Çarşısı'nda hareketlilik yaşanmış esnaflar birbirinden farklı ürünleri bayrama hazırlamıştı. Kurban Bayramının olmazsa olmazlarından olan et kütükleri kurbanını kesen vatandaşlar tarafından talep gördü. Hazırlanan et kütükleri, tahta kaşıklar, doğrama tahtaları Tarihi Demirciler Çarşısı'nda satışa sunuldu.

Et kütüklerinin 250 liradan satıldığını söyleyen esnaf Ömer Selaldı, "Biz her yıl geleneksel hale gelmiş kurban hazırlığımızı yaptık. Et tahtaları ve et kütüklerini hazırladık. Ceviz ağacından et kütükleri kurbanda kemik kırmaya ve et doğramak için kullanılıyor. Ürün 250 liradan satıyoruz. Doğrama tahtaları, saç kavurma için ahşap kaşıklar ve diğer gerekli malzemeleri de yaptık" dedi.

Manşetler

Kaçak tütün ve tütün mamulleri operasyonu
Alanya’da motosiklet kazası: 1 ölü, 1 yaralı
Mersin’deki uyuşturucu operasyonu: 14 tutuklama
Tarsus’ta otomobilin çarptığı yaşlı kadın hayatını kaybetti
Antalya’da seyir halindeyken yola harç döken beton mikserine 200 bin lira ceza
Silifke Belediyesi’ndeki imar ve ruhsat işlemlerine soruşturma: 7 şüpheli gözaltında
Telefonda kendisini polisi olarak tanıtan dolandırıcılara milyonluk ziynet eşyasını verdi
Isparta’da uyuşturucu operasyonlarında 62 şüpheli yakalandı
Alevlere teslim olan tır metal yığınına döndü
Antalya’da 20 yıl hapis cezası bulunan firari hükümlü ormanlık alanda yakalandı