Kutsal yolculuk öncesi hacı adaylarına eğitim

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adayları için düzenlenen manevi hazırlık semineri yoğun katılımla tamamlandı.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde kutsal topraklara gitmeye hazırlanan hacı adayları için düzenlenen manevi hazırlık semineri yoğun katılımla tamamlandı. Gazipaşa Müftülüğü tarafından organize edilen programda adayların hac ibadetini usulüne uygun, bilinçli ve huzurlu bir şekilde yerine getirebilmeleri amacıyla kapsamlı eğitimler verildi.

Seminer kapsamında hac ibadetinin dini hükümleri, ihram süreci, Mekke ve Medine'de yapılacak ibadetler, yolculuk sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve hac sürecinde karşılaşılabilecek durumlara yönelik bilgilendirmeler yapıldı. Katılımcılara teorik ve uygulamalı anlatımlarla sürecin tüm aşamaları aktarıldı.

Programda konuşan Gazipaşa Müftüsü Fahri Başar, hac ibadetinin yalnızca bir seyahat olmadığını vurgulayarak, "Bu yolculuk aynı zamanda derin bir manevi arınma, sabır ve teslimiyet sürecidir" dedi.

Müftü Başar, hacı adaylarına ibadet bilinci, sabır, hoşgörü ve toplu yaşam kurallarına uyum konusunda önemli tavsiyelerde bulunarak kutsal topraklarda manevi atmosferin en doğru şekilde yaşanmasının önemine dikkat çekti.

Manşetler

Mersin’de motosiklet kazası: 14 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti
Mersin’de yangın, tırlar hurdaya döndü
Kahramanmaraş’ta uyuşturucu ve kaçakçılık operasyonu: 2 tutuklama
Adana’dan geldiler, Osmaniye’de dolandırdılar
Zeytin bahçesine uçan patpatın sürücüsü öldü
Isparta’da bir haftada 34 aranan şahıs yakalandı
Demir iskeleden düşen inşaat işçisi yaralandı
Antalya’da 15 gün önce anjiyo olan şahıs evinde ölü olarak bulundu
Hatay’da 26 yıl ve 19 yıl hapis cezası bulunan 2 kişi yakalandı
Serik’te silahla ateş ederek kamu güvenliğini tehlikeye sokan 7 kişi tutuklandı