Leonardo da Vinci’ye Saygı sergisine büyük ilgi

Antalya'da, Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde açılan "Leonardo da Vinci'ye Saygı" sergisini kısa sürede bin 500 kişi gezdi.

Antalya'da, Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde açılan "Leonardo da Vinci'ye Saygı" sergisini kısa sürede bin 500 kişi gezdi. 9 Şubat'ta açılan sergi, 9 Mart'a kadar açık kalacak.

Heykeltıraş, matematikçi, bitki bilimci, paleontolog, anatomi bilimcisi Leonardo da Vinci'nin ölümünün 500'üncü yılında, Türkiye'den bir grup ressam, heykeltıraş, yazar, şair, yönetmen ve gazeteci bir yolculuğa çıktı. Paris'te yaşayan ressam Onay Akbaş'ın "Leonardo da Vinci'ye Saygı" projesini hayata geçirmek için gerçekleşen yolculuk, Leonardo da Vinci'nin ömrünün son üç yılını geçirdiği Fransa'nın Amboise kasabasında noktalandı.

Amboise'de, Leonardo da Vinci'nin yaşadığı evde, bahçesinde, atölyesinde, anısına yapılan müzede onun izlerini süren grup, duyumsadıklarını yolculuk sonrası kendi alanlarında yorumladı. Bu yolculuğun ardından ortaya çıkan eserler, Emre Sefer'in yapımcılığını, İbrahim Karaoğlu'nun küratörlüğüyle "Leonardo da Vinci'ye Saygı" sergisinde bir araya getirildi. İstanbul, İzmir, Bodrum, Ankara ve Mersin'de açılan sergi, Muratpaşa Belediyesi Türkan Şoray Kültür Merkezi'nde Antalyalı sanatseverlerle buluştu.

Sergi, Belediye Başkanı Ümit Uysal'la birlikte sergide eserleri bulunan sanatçılardan Bedri Baykam, Tülin Onat, Mehmet Erbil, Barış Sarıbaş, Yalçın Gökçebağ, Mustafa Tolay, Sercan Meriç'in katılımıyla 9 Şubat'ta açıldı. 9 Mart'a kadar ücretsiz gezilebilecek sergiyi kısa sürede bin 500 kişi ziyaret etti.

Manşetler

Feke’de müstakil ev yangında kullanılamaz hale geldi
Alevlerin arasından kurtarıldı: İtfaiye hamile kediyi sağ salim çıkardı
Ceza yazılacağını bile bile yasaklı alanlara park ediyorlar
Uzaklaştırma kararı bulunan eşe sopalı saldırı davasında savcıdan 20 yıla kadar hapis talebi
Osmaniye’de alt geçitte kaza kamerada: Otomobil ile minibüs çarpıştı
Gelen telefonla şantiyeye geri dönmek için ani manevra yaptı, muhtemel faciadan dönüldü
Mersin’de uyuşturucu ticareti yapan 4 şüpheli tutuklandı
14 yaşındaki motosiklet sürücüsünün akrobasi tutkusu kazaya neden oldu: 2 yaralı
Burdur’da evin altında bulunan saman balyaları yandı
Seyir halindeyken yanan araç kullanılmaz hale geldi