Makedonya’dan Kahramanmaraş’a uzanan şifa yolculuğu

KAHRAMANMARAŞ (İHA) – Makedonya'dan Türkiye'ye gelen Djeljan Salıova şifayı Kahramanmaraş'ta buldu.

KAHRAMANMARAŞ (İHA) – Makedonya'dan Türkiye'ye gelen Djeljan Salıova şifayı Kahramanmaraş'ta buldu. Hasta kadının ayağındaki güçsüzlük şikayeti mikrocerrahi operasyonla giderildi.

Makedonya'da 1,5 yıl önce geçirdiği ameliyat sonrası ayağında güçsüzlük oluşan Djeljan Salıova, Kahramanmaraş'taki Özel Sular Akademi Hastanesi'ne başvurdu. Hastaya Beyin Cerrahisi Kliniğinde mikrocerrahi yöntemle operasyon yapıldı. Sağlığına kavuşan Salıova'nın ameliyat sonrası ayağındaki güçsüzlük şikayeti giderildi. Doktorların birkaç gün daha takip edeceği Salıova, ülkesine uğurlanmadan önce şehrin simgesi Maraş dondurmasını tatma fırsatı buldu.

"Güç kaybının büyük oranda düzeldiğini gördük"

Özel Sular Akademi Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Operatör Dr. Zeki Yılmaz, "Yaklaşık 15 yıldır beyin cerrahisi uzmanı olarak çalışıyorum. Hastamız daha önce Makedonya'da ameliyat olmuş ve ayağında güçsüzlük gelişmişti. Dün gerçekleştirdiğimiz ameliyat sonrası ayağındaki güç kaybının büyük oranda düzeldiğini gördük. Kendisi Maraş'a geldiğinde dondurmayı çok sevdiğini söyledi. Biz de hem şehrimizin simgesi olduğu hem de misafirperverliğimizin bir göstergesi olarak Maraş dondurmasını ikram ettik. Yurt dışından hastaların gelmesi sağlık turizmi açısından bizi gururlandırıyor" dedi.

"Makedonya'dan şifa bulmaya geldim"

Salıova, "Makedonya'dan şifa bulmaya geldim. Bel fıtığım vardı orada ameliyat oldum ama başarılı olmadı. Maraş'ta doktorumuzu bulduk ve ameliyat oldum. Hastane çok güzel çok güzel karşılaştık. Bize Maraş dondurması getirdiler her şey çok güzeldi" diye konuştu.

Hasta yakını Mustafa Salıova ise "Hastaneden, doktorumuzdan memnunuz. Ameliyat güzel geçti sonucu güzel oldu. Bu sıcak havada Maraş dondurması ikram ettiniz Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Manşetler

Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
Isparta’da dağlık alanda yanmış aracın kenarında başsız erkek cesedi bulundu
Antalya’da şiddetli yağış etkili oldu, şimşekler görsel şölen oluşturdu
Karavanla denize sürüklenen Rus turistler kurtarıldı
Isparta’da sağanak yağış etkisini arttırdı: Yollarda su birikintileri oluştu
Dönerciden kurtlu salça ve turşu çıktı
Antalya’da kaçak bin 660 adet elektronik sigara ve 7 bin 500 paket sigara ele geçirildi
Tonlarca ağırlıktaki beton blok taşıyan tırın tekeri koptu
Vali Toros: "Kararlı, caydırıcı ve kesintisiz bir mücadele ile suçlulara nefes aldırmayacağız"
Osmaniye’de 2 kişinin hayatını kaybettiği kaza görüntülendi