Malezya heyeti narenciye ihracatı için Adana’da

Türkiye'nin en önemli yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden biri olan Adana'ya yabancı heyetlerin ilgisi de günden güne artıyor.

Türkiye'nin en önemli yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden biri olan Adana'ya yabancı heyetlerin ilgisi de günden güne artıyor. Geçtiğimiz günlerde narenciye üretim alanları ile işletmeleri ziyaret eden Rusya heyetinin ardından, Malezya heyeti de Adana'ya gelerek narenciye üretim alanları ile işleme tesislerinde inceleme yaptı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı Daire Başkanlığı'nın öncülük ettiği Malezya Bitki Sağlığı Kontrolü ve Uluslararası İşbirliği Departmanı heyeti, ilk olarak Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin'i ziyaret etti. İl Müdürü Tekin, heyete Adana'nın tarımsal potansiyeli ve ürün deseni hakkında bilgi vererek, Malezya'ya tarım ürünleri ihracatı için işbirliğine hazır olduklarını ifade etti. Tekin, "Birçok tarımsal ürün üretiminde Adana, Türkiye sıralamasında ya birinci ya da ilk 3 içinde yer alıyor. Malezya'ya ihracatı yapılabilecek narenciye başta olmak üzere birçok meyve ve sebze ile tahıl gurubundan ürettiğimiz ürünlerimiz var. Bizler her konuda işbirliğine hazırız" dedi.

Malezya heyeti daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Adana İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nü, Yüreğir ve Seyhan ilçelerinde bulunan Özler ve Nar-Ka Tarım firmalarına ait narenciye üretim bahçeleri ile narenciye işleme ve paketleme tesislerini gezerek paketleme, üretim, hastalık ve zararlı mücadelesi konularında yetkililerden bilgi aldı.

Adana'ya geçtiğimiz günlerde gelen ve Türkiye'nin narenciye ihracatında önemli bir yere sahip olan Rusya Heyeti de narenciye üretim alanlarının yanı sıra paketleme ve işleme tesislerinde inceleme yapmıştı.

Manşetler

Isparta’da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı
Isparta’da hapis cezasıyla aranan 2 şahıs yakalandı
Kontrolden çıkan otomobil göl kenarına uçtu: 1 yaralı
İş dönüşü yaşanan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği feci kaza sonrası yol trafiğe açıldı
Banka şubesinde satırla gasp girişimi: Maskeli şüpheli kısa sürede yakalandı
Mersin’de misket büyüklüğünde dolu etkili oldu: Orman ve bahçeler beyaza büründü
Antalya-Isparta karayolunda işçileri taşıyan minibüs ile beton mikseri çarpıştı: 7 ölü, 7 yaralı
Tarihi çarşıda motosiklet kazası: Yayaya çarpıp kaçtı
Isparta-Antalya karayolunda feci kaza: 7 ölü
Tarsus’ta narkotik operasyonu: 95 şüpheli deşifre edildi, 40 tutuklama