Manavgat Belediyesine yönelik operasyonda detaylar ortaya çıktı

Antalya'da, CHP'li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonunda bazı detaylar ortaya çıktı.

Antalya'da, CHP'li Manavgat Belediyesine yönelik rüşvet, irtikap ve zimmet operasyonunda bazı detaylar ortaya çıktı.

Manavgat Cumhuriyet Başsavcılığı, otel tadilatı, inşaat ruhsatı ve iskan başvurularıyla ilgili rüşvet alındığı iddiası üzerine soruşturma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışma kapsamında şüphelilere yönelik 4 aylık teknik ve fiziki takip gerçekleştirildi. Operasyonda aralarında Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın da bulunduğu 34 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Baklava kutusundan 110 bin Euro çıktı

Şüphelilerin, otel tadilatı, inşaata başlama ruhsatı ve iskan başvurularında bulunan müştekilerden; Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara'nın yeğeni ve Özel Kalem Müdürü H.C.G. aracılığı ile rüşvet istedikleri, rüşvet alınmadan ruhsat vermedikleri, Manavgat Belediyesi, belediyeye bağlı iştirakler ve Manavgat Belediye Spor Kulübü'ne kurulan paravan şirketlerden hizmet veya mal alımı yapılmış gibi sahte faturalar düzenlenerek haksız menfaat temin ettikleri ve bu şekilde yaklaşık 800 milyon TL'yi uhdelerine geçirdikleri belirtildi. Şüphelilerden Belediye Başkan Yardımcısı M.E.T'nin baklava kutusu içerisinde 110 bin Euro rüşveti C.C.'den alırken suçüstü yakalandığı kaydedildi.

Öte yandan rüşvetle ilgili operasyon anı kameraya yansıdı. M.E.T'nin belediyedeki makam odasına giren polis, gözaltı işlemi uyguladığını belirterek, masanın yanındaki çantanın açılmasını istedi. Ardından M.E.T'nin çantada arkadaşının ikram ettiği viski ve baklava olduğunu söylemesi, açtığı baklava kutusundan ise 110 bin Euro çıktığı görüldü.

Manşetler

Zincirleme kazada annesi yaralanan bebek 112 görevlisinin kucağında annesini bekledi
Hakkında 18 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı
Emanet aldığı otomobil yanınca ne yapacağını şaşırdı
Adana’da 11 firari hükümlü ile 503 aranan şahıs yakalandı
Mersin’de 3 kızın öldüğü kazanın ardından acılı babadan yürek yakan sözler
Adana’da 115 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi
AFAD’dan Eğirdir’de kaya düşmesi sonrası heyelan incelemesi
İbanını kullandırıp hapis cezası alan Özlem, gözyaşlarıyla teslim oldu
"Kedi bile zor girer" denilen pencereden girdi, sadece iPhone’ları çaldı
Mersin’de zehir tacirlerine şafak operasyonu: 43 gözaltı, 448 bin sentetik hap ele geçirildi