Manavgat’ta Halk Dansları Festivali coşkusu başladı

9. Uluslararası Halk Dansları Festivali, Side Antik Kenti'nde düzenlenen görkemli törenle start aldı.

9. Uluslararası Halk Dansları Festivali, Side Antik Kenti'nde düzenlenen görkemli törenle start aldı. 10 ülkeden 13 grup, danslarıyla Side'yi renklendirdi.

Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali, Side Antik Kenti'nde gerçekleştirilen görkemli açılış töreniyle başladı.

Apollon Tapınağı'nın tarihi atmosferinde gerçekleşen festival, dünyanın farklı coğrafyalarından gelen halk dansı ekiplerinin renkli performanslarına ev sahipliği yaptı.

Festival, saat 20.00'de kortej yürüyüşüyle başladı. Renkli yöresel kıyafetleriyle Side sokaklarını dolduran dansçılar, müzikleri ve enerjileriyle izleyenlere görsel şölen sundu. Açılış törenine Manavgat Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Çiçek, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

10 ülkeden 500 dansçı sahne aldı

Kortejin ardından Türkiye, Meksika, Romanya, Ukrayna, Moldova, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti, Rusya, Litvanya, Osetya Cumhuriyeti, Kazakistan ve Gürcistan'dan gelen ekipler, sahne performanslarıyla Side'de unutulmaz bir gece yaşattı.

Toplam 13 grup ve 500 katılımcıdan oluşan ekipler, ülkelerinin yerel ezgilerini ve geleneksel danslarını tarihi doku eşliğinde sergiledi.

"Kültürlerin kaynaştığı kıymetli bir etkinlik"

Açılışta konuşan Manavgat Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Çiçek, kültürel mirası yaşatmanın önemine değinerek şunları söyledi:

"Medeniyetlerin izlerini taşıyan Side'de sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Amacımız, kentimizin doğal ve turistik güzelliklerinin yanı sıra kültürel zenginliğini de dünyaya tanıtmaktır. Halk Dansları Festivali, uluslararası dostluk bağlarımızın güçlendiği, kültürlerin kaynaştığı çok kıymetli bir etkinliktir."

Festival, 11 Ekim Cumartesi akşamı da Side Antik Kenti'nde düzenlenecek sahne gösterileriyle devam edecek.

Manşetler

Adana’da kahvehanede silahlı çatışma: 1 ölü, 5 yaralı
Eşi tarafından pompalı tüfekle vurulan kadın hayatını kaybetti
BAHAR: KARARIN MERKEZİNDE ÜYE OLACAK
Mersin’de seyir halindeki otomobil devrildi: 1 ağır yaralı
Rus uyruklu turist konakladığı otelin koridorunda ölü bulundu
4 katlı binanın çatısı alev alev yandı
Üzerine geçirdiği çöp poşetiyle gelip otomobili kundakladı: Yangın 3 katlı binaya sıçradı
Kürek sörfü yaparken boğularak hayatını kaybeden gencin annesinin feryatları yürek sızlattı
Belediyenin foto kapanına saldırı
Adana’da genç şahıs boş arazide ölü bulundu