MDOB, "Şen Dul" operatıyla perdeleri açacak

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), uzun bir aradan sonra yeniden seyircisiyle buluşuyor.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), uzun bir aradan sonra yeniden seyircisiyle buluşuyor. Franz Lehar'ın unutulmaz eseri "Şen Dul" operatıyla perdelerini açacak olan MDOB, prömiyer heyecanını 22 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 20.00'de opera sahnesinde sanatseverlerle paylaşacak.

Rejisörlüğünü Melih Öztürk'ün yaptığı eserin orkestra şefi Rustam Rahmedov ve Aytuğ Ülgen, koreografı Berna Turhan İleri, koro şefi ise Anıl Aydın. Dünya operet repertuvarının şaheserleri arasında olan eserde Hanna Glawari'yi Şebnem Ağrıdağ Kışlalı ve Ayşegül Devrim Dinçer, Danilo Danilovitsch'yi ise Hakan Aysev, Zafer Erdaş, Korhan Dinçer dönüşümlü olarak canlandıracaklar.

MDOB Orkestrası, korosu ve bale sanatçılarının birlikte sahneleyeceği "Şen Dul" operatının dekor tasarımı Adnan Öngün, kostümü Osman Şengezer, ışık tasarımı Tarı Deniz'e ait.

Eserin prömiyeri 22 Ekim 2022 Cumartesi saat 20.00'de, ikinci gösterimi 25 Ekim 2022 Salı saat 20.00'de olacak. Biletler opera gişesinden veya internet üzerinden alınabilecek.

Manşetler

Samandağ’da hapis cezasıyla aranan 2 kişi yakalandı
İskenderun’da kasten yaralama şüphelisi tutuklandı
Kozan’daki cinayetle ilgili 2 şüpheli tutuklandı
Tartıştığı kişiyi ayağından vurdu
Alanya’da SUV araç ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Mersin’de 1,5 milyar lira değerinde 116 bin kaçak kol saati ele geçirildi
Şüphe üzerine koyduğu kameradan bebeğine şiddet çıktı
Kuş yuvasını parçalayan 4 çocuğa ev hapsi cezası
Köy kuşatıldı, katiller ile onlara yardım edenler yakalandı: 4 şüpheli adliyeye sevk edildi
Mersin’de 3 kişinin ölümüne neden olan sürücü tutuklandı