Mersin Büyükşehir Belediyesi personeline ’yangına müdahale’ eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesinin yangın konusunda personeline yönelik eğitim çalışmaları sürüyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin yangın konusunda personeline yönelik eğitim çalışmaları sürüyor. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na bağlı Tarsus Koordinasyon Şube Müdürlüğü bahçesinde, toplu taşıma, otogar ve farklı birimlerde görevli personele yönelik eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliği'nde görevli eğitim amiri İsmail Ceyran tarafından gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında, muhtemel müdahalelerde yangın tüplerinin cinsi ve kullanım şekilleri hakkında da detaylı bilgi verildi. Elektrik kontağından kaynaklanabilecek alevlenme, ev veya iş yerinde çıkabilecek muhtemel yangınlara müdahale, soba kaynaklı veya farklı yangınlarda hangi cins yangın tüplerinin, ne şekilde kullanılacağı ile ilgili yapılan eğitimlerde, uygulamalı söndürme faaliyetleri de yerine getirildi.

Eğitim amiri İsmail Ceyran, tedbir almanın çok önemli olduğunu ifade ederek, "Tedbir çok önemli. Tedbirleri alırsak, zaten yangınların çıkma durumunu da ortadan kaldırmış oluyoruz. Genelde farkında olmasak bile aslında evlerimizde tedbir alıyoruz. Örneğin doğal gazlı evlerde gaz algılama dedektörleri bizler için bir tedbir. Elektrikte kaçak akım roleleri, sigorta diye adlandırdığımız aletler birer tedbirdir" dedi.

Manşetler

Çöp toplama sırasında yanan kamyonunu itfaiyeye sürdü
Öldürdüğü eşini evinin banyosuna gömdü
Tüplerin saklandığı ev alev aldı: Patlama anları kamerada
Kahramanmaraş’ta okulda koku paniği: Yaklaşık 17 öğrenci hastaneye sevk edildi
Belediye önünde kendini yaktı
Otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı
Isparta’da dağlık alanda yanmış aracın kenarında başsız erkek cesedi bulundu
Antalya’da şiddetli yağış etkili oldu, şimşekler görsel şölen oluşturdu
Karavanla denize sürüklenen Rus turistler kurtarıldı
Isparta’da sağanak yağış etkisini arttırdı: Yollarda su birikintileri oluştu